Властите на щата Вашингтон обявиха, че са започнали ново разследване

...
Властите на щата Вашингтон обявиха, че са започнали ново разследване
Коментари Харесай

Разследват нов случай на смърт при арест на цветнокож в САЩ

Властите на щата Вашингтон оповестиха, че са почнали ново следствие на гибелта на негър по време на ареста му през март. Подобно на случая с Джордж Флойд в Минеаполис, породил вълна от митинги в страната и по света, и в тази ситуация в щата Вашингтон арестуваният се оплаквал, че не може да диша и след това умрял, съобщи Франс прес.

Решението за ново следствие е взето от от губернатора демократ на щата - Джей Инсли. До него се е стигнало след разпространяване на видеозапис, изработен от охранителна камера на частно лице. На нея се вижда по какъв начин 33-годишният Мануел Елис е с белезници и споделя на служителите на реда по време на ареста си на 3 март, че не може да диша, като се обръща към тях с думата "Господине ". Кадри от ареста са били снимани с телефон и от минувачка.

Адвокатът на фамилията на Елис описа, че от записа излиза наяве, че той се е борил за глътка въздух, като в същото време се е опитвал да се държи почтително в последните мигове от живота си.

"Това е знак, че той не е бил нападателен, както твърдеше полицията ", добави юристът.

Елис е умрял от прекъсване на дихателната активност поради физически напън, съгласно аутопсията, която обаче прецизира, че в организма му е имало и метамфетамини и че той е имал и сърдечно заболяване.

Четирима служители на реда са забъркани в тази ситуация и предходната седмица кметът на град Такома сподели, че те би трябвало да бъдат уволнени и съдени. Засега те са в в отпуска.

Според служителите на реда Елис опитал да отвори вратите на кола, в която имало хора. Според тях последвала физическа кавга и служителите на реда трябвало да го заловен, с цел да не буйства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР