Властите на Беларус и Русия ще проведат разговори за изменения

...
Властите на Беларус и Русия ще проведат разговори за изменения
Коментари Харесай

Беларус и Русия преговарят за изменения в споразумението за доставки на газ

Властите на Беларус и Русия ще проведат диалози за промени в съглашението за доставки на газ. Това са съобщили от пресслужбата на белaруския президент Александър Лукашенко, представени от " Интерфакс ".
 И Беларус одобри лист с вражески страни
И Беларус одобри лист с вражески страни

Списъкът включва и България

" Беше утвърден план на протокол за изменение на междуправителственото съглашение по отношение на реда за установяване на цени (тарифи) за доставка на природен газ за Беларус и превозването му по газопроводи, ситуирани на нейна територия, както и план на протокол за изменение на междуправителственото съглашение по отношение на изискванията за продажба на акции и по-нататъшни действия на OAO Beltransgaz (сега OAO Gazprom Transgaz Belarus - IF) ", се споделя в известието.

Лукашенко подписа два указа, които утвърдиха като основа за договарянията за изменение на междуправителствените съглашения сред Беларус и Русия по отношение на изискванията за доставка и пренос на газ от 25 ноември 2011 година, отбелязва пресслужбата. Правителството на Беларус е упълномощено да подпише протоколите.
 Беларус даде обещание на Русия всяко належащо съоръжение
Беларус даде обещание на Русия всяко належащо съоръжение

Лукашенко желае задълбочаване на съдействието сред двете страни

Според междуправителствените съглашения от април Беларус мина към заплащане в съветски рубли за природен газ, доставян на републиката. Беларуските управляващи оповестиха, че са определили цената на доставките в съветски рубли, само че страните не разкриха обществено цената на доставките. По-рано белоруската страна плащаше доставките на газ в щатски долари.

В щатски долари също е деноминирана комерсиалната надценка на дъщерното сдружение на Газпром, Газпром трансгаз Беларус (бившата Белтрансгаз), с която газът се продава на белоруски консуматори на едро.

Съгласно контракта, подписан в края на 2021 година, цената на газа за Беларус през 2022 година е 128,52 $ за хиляда кубически метра.
 Беларус и Русия сътрудничат в гражданската авиация
Беларус и Русия сътрудничат в гражданската авиация

Двете страни от дълго време оповестиха желание за доближаване

Както е известно, двете страни си сътрудничат в доста области.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР