Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и

...
Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и
Коментари Харесай

Президентът: И при следващи кризи ли ще избиваме здрави животни?

Властите дължат отговор за какво животновъдите не бяха осведомени детайлно и авансово, с цел да бъдат уверени в подхванатите ограничения, както и в гарантирането на ползите им. Това съобщи президентът Румен Радев в публична позиция по отношение на епидемията от чума по животните.

Той задава и ред въпроси: „ Кабинетът би трябвало да отговори и отсега нататък ли всеобщото изтребване на здрави животни ще е единствената мярка за преодоляване на сходни рецесии. Защо не бяха подхванати превантивни ограничения: налагане на карантина, наблюдаване? Защо се подценява имунизирането?”.

По отношение на последното още през вчерашния ден от БАБХ оповестиха, че няма опция да се имунизират животните, тъй като няма утвърден препарат за територията на Европейски Съюз и по този начин на нашата страна може да бъдат наложени наказания.
Шефът на БАБХ: Спасяваме бизнес за над 1 милиарда Дамян Илиев отхвърли да са избивани животни преди излизането на резултатите от проучванията им
За карантина пък се приказва и в публично управление на организацията от преди няколко месеца, само че през днешния ден началникът й Дамян Илиев беше безапелационен, че такава процедура към този момент няма на никое място в общността.

Румен Радев отбелязва, че случилото се „ за следващ път се слага въпросът за надеждността на оградата по границата”.

Той приканва за „ съответно компенсиране на материалните вреди от болестта”.

Чума по животните Шефът на БАБХ: Спасяваме бизнес за над 1 милиарда Експерти: С дейностите си БАБХ може да докара чумата до Видин Напрегнато очакване в Шарково, където оцеля единствено едно стадо Последното стадо в Шарково оцеля след укрепление от протестиращите Дамян Илиев пред bTV: Бих си подал оставката самичък, в случай че има експертна неточност Директорът на БАБХ: Няма подозрение, в Ямболско има инфектирани с чума животни Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково Корнелия Нинова: Посещението на Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло След напрежението в Ямболско, евтаназията на животни продължава (ОБЗОР) Румен Порожанов отива при протестиращите животновъди в Ямболско Животновъди в Ямболско стачкуват против евтаназията на добитък Румен Порожанов: Увеличението за животновъдите значи 25 млн. лева, с които не разполагаме Животновъди на митинг – не дават да избият добитъка им поради чума Огнище на чума по домашните животни в село Кости
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР