Владимир Путин свърза обвиненията срещу Русия за използването на допинг

...
Владимир Путин свърза обвиненията срещу Русия за използването на допинг
Коментари Харесай

Путин: Обвиненията в допинг целят да повлияят на президентските избори в Русия


Владимир Путин свърза обвиняванията против Русия за потреблението на допинг с идните през 2018 година президентски избори в страната.

„ Безпокои ме следното: Олимпиадата би трябвало да стартира през февруари, а нашите президентски избори по кое време са? През март. Подозренията са доста огромни, че всичко това се прави, с цел да се сътвори нужната за някой конюнктура на неодобрение на феновете на спорта и спортистите, че сякаш страната е виновна за тези нарушавания и би трябвало да дава отговор за тях “, сподели Путин в Челябинск.

Руският президент установи, че днешните интернационалните спортни организации, в това число МОК, са извънредно подвластни от огромен брой фактори, на първо място от спонсорите, по-късно от притежателите на телевизионните права, от рекламодателите. Според него „ това е голям слой от връзки и зависимости “. „ И контролният пакет се намира в Съединени американски щати, тъй като там са основните компании, които поръчват и заплащат за телевизионни права, там са главните спонсори, там са главните рекламодатели “, акцентира Путин.

„ В отговор на нашето мнимо вмешателство в техните избори, Съединени американски щати желаят да основат проблеми при избирането на президент на Русия “, счита той.

„ Ако това е по този начин, тогава е доста неприятно, тъй като подкопава самия смисъл на олимпийското придвижване “, уверен е Путин. „ Защото спортът, както и културата, би трябвало да бъде отвън всякаква политика, тъй като те са мостове, които сплотяват хората, а не нещо, което да унищожава връзките сред страните “, посочи Путин и добави: „ Ще забележим по какъв начин ще се развият по-нататък нещата “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР