Владимир Путин поздрави руснаците за Деня на победата. В речта

...
Владимир Путин поздрави руснаците за Деня на победата. В речта
Коментари Харесай

Владимир Путин - реч на Парада на Победата: „Отново е разпалена война срещу Русия“

Владимир Путин поздрави руснаците за Деня на успеха. В речта си на Червения площад президентът напомни героите от Великата отечествена война, уточни дейностите на Запада и благодари на участниците в спецоперацията в Донбас. Ето ги основните позиции.

„ Уважаеми жители на Русия, скъпи ветерани, приятели бойци и матроси, сержанти и старшини, мичмани и старши офицери, приятели офицери, генерали и адмирали, бойци и командири - участници в Специалната военна интервенция, приветствам ви с Деня на успеха! “,каза президентът

Путин акцентира, че участниците във войната с цената на безгранична смелост и големи жертви са избавили човечеството от нацизма, прославяйки и увековечавайки името си.

„ Срещу Русия се разпалва същинска война “

Президентът посочи, че цивилизацията в този момент е в повратна точка.

" Срещу нашата татковина още веднъж се разпалва същинска война. Но ние дадохме отпор на интернационалния тероризъм, ние ще защитим жителите на Донбас и ще подсигуряваме нашата сигурност ", акцентира президентът.

Путин означи, че Москва желае да види спокойно, свободно и устойчиво бъдеще и за Русия няма вражески, враждебни нации нито на Запад, нито на Изток. Той акцентира, че всяка идеология на превъзходството е отвратителна, незаконна и смъртоносна.

Но западните елити приказват за своята изключителност, изправят народите едни против други и предизвикат кървави спорове, сеят ненавист, русофобия и нападателен шовинизъм, унищожават обичайните фамилни полезности, които вършат индивида човек.

„ И всичко това, с цел да продължат да диктуват, да постановат на народа своята воля, своите права, правила, а в действителност система на обир, принуждение и подтисничество “, изясни президентът.

Забравиха кой победи чудовищното тотално зло “

Путин означи, че съперниците на Русия не са си взели поучения от събитията от средата на предишния век.

„ Изглежда не помниха до какво водят безумните искания на нацистите за международно владичество, не помниха кой победи това чудовищно тотално зло, кой се изправи като стена за родната земя и не пожали живота си за освобождението на народите на Европа “, акцентира съветският президент.

Путин напомни, че в някои западни страни се унищожават монументи на руските бойци и се основава фетиш към нацизма.

Според президента сходно поругаване с подвига и жертвите на поколението победител „ също е закононарушение, прям реваншизъм на тези, които цинично и намерено подготвяха нов поход против Русия, които събраха неонацистки нечистотии от всички краища на света за това. "

„ Тяхната цел, и тук няма нищо ново, е да реализират колапс и заличаване на страната ни, да зачеркнат резултатите от Втората международна война, дефинитивно да разбият системата на световната сигурност и интернационалното право и да удушат всевъзможни суверенни центрове на развиване. “, сподели съветският водач.

Президентът уточни, че точно тази политика на Запада е довела до спора в Украйна.

" Прекомерните упоритости, арогантността и всепозволеността неизбежно се трансформират в нещастия. Това е повода за злополуката, която претърпява в този момент украинският народ ", сподели Путин.

Всички нации на Съюз на съветските социалистически републики способстваха за общата победа “

Президентът акцентира, че в Русия отдават респект на участниците в съпротивителното придвижване, бойците от съюзническите армии на Съединени американски щати, Англия и други страни, помнят и почитат подвига на китайските бойци в борбата против японския милитаризъм.

" Убеден съм, че опитът на взаимност и партньорство през годините на битка с обща опасност е нашето скъпо завещание. Силна поддръжка тъкмо в този момент, когато необратимото придвижване към по-справедлив многополюсен свят, учреден на правилата на доверие и неделима сигурност, равните благоприятни условия за независимо и свободно развиване набират скорост за всички страни и нации “, сподели Путин.

В същото време президентът означи, че идването на водачите на страните от Оперативно-наблюдателно дело на Парада на успеха в Москва демонстрира тяхното признателно отношение към подвига на техните предшественици, които дружно са се борили и са победили фашизма.

„ Всички нации на Съюз на съветските социалистически републики дадоха своя принос за общата победа. Ние постоянно ще помним това. Прекланяме глави пред светлата памет на всички, чиито животи лиши войната, пред паметта на синове, дъщери, татковци, майки, дядовци, съпрузи, съпруги, братя, сестри, родственици, другари “, сподели президентът.

След това Путин разгласи минута безмълвие.

Ние сме правилни на заветите на нашите предшественици “

Държавният глава напомни, че „ борбите, които вземат решение ориста на нашата Родина “ постоянно са ставали свещени за народа на Русия.

„ Ние сме правилни на заветите на нашите предшественици, надълбоко и ясно разбираме какво значи да бъдеш заслужен за висотата на техните бойни, трудови и морални достижения. Гордеем се с участниците в Специалната военна интервенция. Всички, които водят война на фронтовата линия, който обезпечава фронта под обстрел, избавя ранените. Няма нищо по-важно в този момент от вашата бойна работа ", сподели президентът.

Той означи, че през днешния ден бъдещето на държавността и народа на Русия зависи от бойците, защитаващи Родината, на тях се крепи сигурността на страната.

„ Вие с чест изпълнявате своя боен дълг – воювате за Русия. Вашите фамилии, деца, другари са зад вас, те ви чакат. Сигурен съм, че усещате тяхната безгранична любов. Цялата страна се събра в поддръжка на нашите герои. Всеки е подготвен да помогне. Молим се за вас “, акцентира президентът.

Путин настрана поздрави участниците в СВО, присъстващи на парада, както и тези, които сега са на бойния пост, воювайки за Русия на бойното поле.

„ По време на Великата отечествена война нашите героични предшественици потвърдиха, че няма нищо по-силно, по-могъщо и по-надеждно от нашето единение. Няма нищо на света по-силно от нашата обич към Родината. За Русия! За нашите доблестни Въоръжени сили! Победата! Ура! ", приключи речта си Путин.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР