Владимир Путин пописа документите, с които официално четирите украински областиДонецк,

...
Владимир Путин пописа документите, с които официално четирите украински областиДонецк,
Коментари Харесай

Путин официално обяви присъединяването на четирите украински области към Русия

Владимир Путин пописа документите, с които публично четирите украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон стават част от Руската федерация. Церемонията се състоя в Георгиевската зала на Големия Кремълски замък, съобщи Dariknews.bg.

Под документите си подписите сложиха и ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Москва .

След това в Кремъл прозвуча химнът на Русия, а Путин и четиримата ръководители направиха общо здрависване . В залата проехтяха възгласи " За Русия! "

" Милиони хора направиха своя еднопосочен избор по време на референдума ", съобщи при започване на речта си съветският държавен глава. И направи историческа ретроспекция, в която акцентира, че " доста генерации руснаци са се борили за тези земи ".

" Време е милионите поданици на тези райони, които години наред бяха репресирани, да се завърнат в своето историческо родно място ", добави Путин, изтъквайки, че това са хора, които приказват съветски език и имат съзнание на жители на Русия.

След това той разгласи минута безмълвие в памет на починалите " смели бойци ". " Загиналите по време на специфични интервенции са героите на Русия. Те умряха, борейки се за земите ни ", посочи Путин.

Владимир Путин даде обещание, че Русия ще възвърне разрушенията в градовете и селата на четирите района и ще развие инфраструктурата, опазването на здравето и образованието. " Така че всички жители да се усещат подкрепени по всякакъв начин от нашата велика татковина. “, добави той.

Президентът прикани фамилиите на съветските бойци, техните дами и деца да проявят схващане към задачата, за която се борят бащите, синовете и мъжете им в Украйна. Той беше безапелационен, че по никакъв метод Москва няма да се откаже от тук насетне от новите си попълнения, които съставляват 15% от територията на Украйна. Но, посочи, че въпреки всичко Русия е подготвена на договаряния с Киев по принцип .

Очаквано той не пропусна рецензиите към Съединени американски щати и Запада , обвинявайки ги, че се пробват да слага Русия на колене , още от разпадането на Съветския съюз насам.

" Искат да завладяват Русия с техните нови валути и софтуерни разработки. Западът се пробва да анулира културата на Русия. Те са неспокойни, че съществува такава богата страна “, съобщи Путин, изтъквайки големите естествени запаси на страната.

„ Те не се нуждаят от Русия. Но, ние се нуждаем от Русия! “, разпалено сподели стопанинът на Кремъл, предизвиквайки бурни овации в залата.

По-рано денем Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха извършени референдуми за присъединението им към Руската федерация.

Европейски Съюз и огромна част от интернационалната общественост не признават легитимността на извършените в четирите украински области допитвания.

На този декор рано сутринта в петък починаха 23 души починаха, а 28 бяха ранени при обстрел на цивилен филантропичен ескорт в район Запорожие. Москва и Киев си насочиха взаимни обвинявания за нападението.

Представителят на съветските окупационни управляващи Владимир Рогов твърди, че " откакто украинските сили са видели, че популацията всеобщо се насочва към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни коли ". Украинският шеф на региона Олександър Старух пък съобщи, че починалите са жертва на съветски обстрел. Той добави, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, с цел да вземат околните си и да им доставят помощи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР