Владимир Путин определя войната в Украйна като вододел, когато Русия

...
Владимир Путин определя войната в Украйна като вододел, когато Русия
Коментари Харесай

Reuters: Путин, който е сигурен във властта, подготвя сцената за дълга и изтощителна война

Владимир Путин дефинира войната в Украйна като вододел, когато Русия най-сетне се изправи против Запада - само че някои в елита се притесняват, че той е заел страната си на дълго и безплодно източване на животи и запаси, оповестява Reuters.

Когато съветският президент изпрати войски в Украйна на 24 февруари, той очакваше да завоюва бързо, да завоюва място в историята паралелно с царете и да даде на Съединените щати урок за възраждането на Русия след разпадането на Съветския съюз.

Войната е умъртвила или ранила стотици хиляди. Русия и руснаците са хулени на Запад като агресори, а съветската войска в този момент е изправена пред издръжлива Украйна, подкрепяна от разширяващ се воден от Съединени американски щати боен съюз на НАТО.

Високопоставен съветски източник, осведомен с вземането на решения, твърди, че очакванията на Путин да усъвършенства репутацията си са били попарени.

" Напред ще бъде още по-трудно и по-скъпо както за Украйна, по този начин и за Русия ", сподели източникът, поискал анонимност.

„ Икономическите загуби от подобен мащаб не си костват няколко завоювани територии ", твърди той, представен от Reuters.

Путин твърди, че Москва е вкарана в екзистенциална борба с арогантния Запад, който желае да си раздели Русия и нейните големи запаси – мнение, което Украйна и Западът отхвърлят.

Въпреки всички геополитически шокови талази, които Путин провокира, той към момента няма сериозен съперник за власт, съгласно петима високопоставени съветски източници, близки до вземането на решения.

И откакто цялото публично противоречие е потиснато, 70-годишният президент не би трябвало да се опасява от президентските избори, които се задават през март 2024 година, заключва изданието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР