Владимир Путин нанесе пореден удар върху добросъседството и разбирателството на

...
Владимир Путин нанесе пореден удар върху добросъседството и разбирателството на
Коментари Харесай

Атлантици се възпротивиха на изказването на Путин за произхода на кирилицата

Владимир Путин нанесе следващ удар върху добросъседството и разбирателството на Балканите. Разделяй и владей! Вечното оръжие на тираните. Вече е изцяло ясно, че Кремъл целеустремено, планувано и поредно се стреми да се усилва разломът в връзките сред Република България и Република Северна Македония.
Това се споделя в позиция на Атлантическия съвет на България (АСБ), откакто по-рано през днешния ден съветското посолство в Скопие насочи свое особено обръщение, цитирайки обява на Владимир Путин в Туитър, в която той декларира: „ Днес в Русия е празник – Денят на славянската книжовност, а писмеността пристигна при нас точно от македонската земя ”. Последва и втора обява, на която от АСБ също дават отговор:
„ На 24 май Кремъл лукаво и предумишлено изпрати в България премерено обръщение, посредством посланика си Елеонора Митрофанова, което имаше за цел да се хареса на българските жители. Целта е да помогне и на проруските политически кръгове, поради идните избори за Народно заседание. И най-много да не основава проблеми на президента Румен Радев и назначеното от него служебно държавно управление ”, споделят още от АСБ, припомняйки видеообръщението на Митрофанова, в което тя декларира, че " Извън всевъзможни подозрения е ролята на България за образуване и разпространяване на славянската книжовност, език и просвета, тя е скъпа и неоспорима. Прочутият съветски академик Димитрий Лихачов написа: " България е дала на източните славяни висшия пласт на езика, полюса на духовността, обогатил е нашия език, вдъхнал му е нравствената мощ и дарба да възвисява мисли, понятия и показа “.
 Българската книжовност, да, не славянската! Българската книжовност, да, не славянската!
Добре направиха патриотите, че оферират да се преименува 24 май, като се махне славянският детайл. Има и други елементи с изключение на названи...
„ Звучи прекомерно почтено и честно от съветска страна, с цел да е правилно. И въпреки всичко, изказването на съветския дипломат е реалност. Факт е обаче, че Кремъл през днешния ден се обърна по едно и също време и към Скопие. При това с радикално друго обръщение ”, споделят атлантиците, припомняйки поста в Туитър.
Това безусловно погрешно изказване Путин използва за повторно след 24 май 2017 година Тогава за първи път го употребява при визитата в Москва на македонския президент Георги Иванов.
Видно е, че и в двата случая Путин употребява израза " македонските земи " не като географско разбиране, а като знак на македонска държавност.
Във второ обръщение, отново от 24 май 2021 година, съветското посолство в Република Северна Македония продължи с наглостта си, написвайки в Туитър:
 Путин за 24 май: Славянската книжовност пристигна от македонската земя Путин за 24 май: Славянската книжовност пристигна от македонската земя
„ Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се празнува като държавен празник. Днес в Русия е пра...
" Невъзможно е да се оцени смисъла на Светите Кирил и Методий за развиването на славянските езици, в това число съветския и македонския ".
С това изказване Кремъл на процедура съобщи, че освен съществува " македонски език ", само че че той е с антични корени . И че той се е развивал с помощта на делото на светите братя Кирил и Методий, а не с помощта на пъклените проекти на Московския комунистически интернационал и кървавите каузи на югославските комунисти след 1944 година Това значи, че съгласно Кремъл, " македонският език " е остарял и независим славянски език, а не диалектна форма на българския език, говорена от локалните поданици на територията на географската област Македония до 1945 година, когато в прецизен ден и час той е кодифициран.
Ето по този начин от Кремъл се поддържа жив " македонизма " и се разпалва национализма в Скопие ", написа още в позицията.
" Днес още веднъж Кремъл на дело и на думи потвърди, че точно той подклажда огъня в " казана " на неразбирателството сред нашите два народа и две суверенни страни. Москва един път вечно би трябвало да бъде прогонена от Балканите, с цел да има мир, другарство и съдействие сред народите! Няма друго избавление! ”, декларират в позицията си от Атлантическия съвет на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР