Владимир Путин използва една от най-болезнените теми за цялото европейско

...
Владимир Путин използва една от най-болезнените теми за цялото европейско
Коментари Харесай

Владимир Путин разбуни духовете с предсказание: Германия възражда неонацизма и ще нападне Русия! (Събуди ли руската мечка?)

Владимир Путин употребява една от най-болезнените тематики за цялото европейско общество, с цел да манипулира публичното мнение в Русия. А точно - нацизма. Президентът на страната направи изявление в което съобщи, че неонацистите от Западна Европа заплашват още веднъж Русия и то с немски танкове. " Не е за поверие, само че след борбата при Сталинград, Русия още веднъж е застрашена от немски танкове " Леопард ". Неонацистите отново ни нападат и заплашват страната ни. Тъжно е, че се пробват да ни уязвят по този метод ", съобщи в свое изявление президентът.

Думите му провокираха всеобщи брожения и изостриха спора с Украйна. Както е известно Москва се бори с Киев освен за запазването на Крим, само че и за приемане на територията на цяла Източна Украйна и прекосяването й под властта на Русия. Действията на президента до момента може и да не срещаха особена поддръжка от руснаците, само че в този момент това се промени съществено.

Нацизмът е една от най-болезнените тематики за съветското общество, а и за цяла Европа. В страната помнят добре ужасите от концлагерите и опитите на военните лекари на Хитлер като Менгеле, а също и пагубната активност на Гестапо. Внушенията, че още веднъж се възражда тази идеология и този път тя е подкрепена от американските военни, може да избухне като буре с барут в лицето на представителите на Вашингтон.

Путин, чийто татко също е умрял във войната, чудесно знае по какъв начин да употребява тази изразителност, с цел да накара обществото да му симпатизира. Заплахата от сходна агитация обаче е двойна и извънредно сериозна. Особено за една разкъсвана от пандемията и икономическата рецесия Европа, която не желае разгръщане на украинско-руската рецесия. А Германия минимум от всички желае да види маршът на съветските танкове в Берлин. И то в актуалните така и така смутни години за страната.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР