Владимир Милушев е новият директор на Дирекция Национален парк Рила“

...
Владимир Милушев е новият директор на Дирекция Национален парк Рила“
Коментари Харесай

Владимир Милушев е новият директор на Национален парк Рила

Владимир Милушев е новият шеф на Дирекция " Национален парк Рила “ от началото на март 2022 година Той поема ръководството на най-големия народен парк със поръчка за транспарантна работа, отворена към обществото и с обещанието, че следва всеки да научи доста завладяващи истории за Рила, чудната ѝ природа и значимата роля, която предпазените територии имат в опазването на нежния екологичен баланс.

Най-важната цел в работата на новия шеф ще бъде да се опази неоценимото естествено благосъстояние на планината за бъдещите генерации.

" Основната задача, върху която ще се концентрира екипът на дирекцията в идващите няколко месеца, е довършването на новия проект за ръководство на предпазената територия, който се бави към този момент повече от 5 години. А в дълготраен проект ще се работи за повишение успеваемостта на работата в дирекцията с надграждане на съществуващите партньорства, повишение на потенциала на чиновниците, възстановяване на материалната база. Всичко това ще утвърди Национален парк “Рила ” като място със съхранена природа, предлагащо незабравими прекарвания за всички гости, а екипът на дирекцията да бъде задоволен от добре свършената работа ", сподели Милушев при встъпването си в служба.

Владимир Милушев е роден през 1979 година в Благоевград. Магистър е по „ Стопанисване на горите “, приключил Лесотехническия университет в София. Има повече от 15-годишен опит в областта на опазването на околната среда. Работил е в Дирекцията на Природен парк " Витоша “, има и предишен опит като специалист в Дирекция „ Национален парк Рила “, както и в неправителствения природозащитен бранш в България и Европа. Притежава опит като началник и координатор на планове в региона на изследване и запазване на биоразнообразието, подкрепяне на локалните общности за стабилно развиване, интернационално и районно съдействие в областта на природозащитата. Одитор е по стабилно стопанисване на горите по системата FSC. Сертифициран инструктор по стратегическо обмисляне и оценка на успеваемостта в ръководство на околната среда. Активен участник в цивилен акции и митинги за запазване на околната среда. Планински лидер с повече от 15-годишен опит в българските планини.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР