Владимир ЛевчевФейсбукЗа кого работи ДАНС? След като наместникът на руската

...
Владимир ЛевчевФейсбукЗа кого работи ДАНС? След като наместникът на руската
Коментари Харесай

Писателят Владимир Левчев: За кого работи православната ни църква? Не работи ли за Русия, след като защитава чуждестранен шпионин!

Владимир Левчев
Facebook

За кого работи ДАНС? След като наместникът на съветската православна черква е бил съветски разузнавач и цели пет години те не са го разкрили, едвам в този момент, когато Република Северна Македония го разкри, нашите служби се сетиха, че той е бил разузнавач. За кого работи БПЦ? Видинският митрополит Даниил изрази оскърбление от това, че наместника на Руската паравославна черква е бил изпъден. Това било политическо користолюбие, несвоевременно за църквата. Шпионажът против страната ни не е ли " политическо користолюбие "? А да защитаваш задграничен разузнавач, без значение дали носи университетска роба, фрак и цилиндър, или расо, значи да работиш срещу България.

Какво е правел един разузнавач в расо, ще попита някой? Освен че расото явно е било единствено прикритие на войник в хибридната война на Русия с Европа, има доста неща, които той е можел да прави точно в границите на църковната политика. Русия работеше срещу това Македонската православна черква да одобри Българската за църква-майка. И нашата черква чинно отхвърли. По-късно, след реализиране на компромис със Сръбската православна черква, Руската православна черква призна автокефалността на Македонската през 2022 година Чак по-късно и БПЦ я призна. Русия от десетилетия интензивно работи за това да има омраза сред България и Македония. Не единствено тъй като имперската максима е " Разделяй и владей! ", а и с цел да не може Република Северна Македония да влезе в Европейски Съюз и да си остане, дружно със Сърбия, един анклав на съветско, антиевропейско въздействие на Балканите.

В Русия, където самият патриарх Кирил Гундяев е някогашен кагебист и е другар на кагебиста-военнопрестъпник Путин, няма никакво разделяне сред черква и страна. Църквата работи за страната. Дали и нашата Православна черква не работи за страната? (За същата страна - Русия, а не за България.)

Нашият катедрален храм в София носи името на съветския светец Александър Невски, който, като пълководец и общественик е воювал с шведите и немците, само че е бил татаро-монголски васал, евентуално приел исляма. На шлема му е имало надпис, който е откъс от Корана във прослава на Аллах. И какво общо има този съветски светец с България?

24 май е най-българският празник, тъй като кирилицата е най-големият ни принос в международната история и просвета, а Русия я е получила от нас век откакто учениците на Св. Св. Кирил и Методий, поканени от княз Борис, я основават в България. 24 май би трябвало да стане наш народен празник! И катедралният ни храм би трябвало да върне остарялото си име. Бих желал на националния ни празник да запаля свещ в катедралния храм " Св. Св. Кирил и Методий ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР