Владимир Карамазов стопира всякакви изяви в публичното пространство, готвейки се

...
Владимир Карамазов стопира всякакви изяви в публичното пространство, готвейки се
Коментари Харесай

Владимир Карамазов не се е отказал от идеята да има дете

Владимир Карамазов стопира всевъзможни изяви в общественото пространство, готвейки се за експлоадирането на " Дяволското гърло “ 2. Известният артист внезапно се дистанцира от медийната суетност, откакто от Нова телевизия отложиха старта на идващия сезон на крими сагата. Той и Теодора Духовникова таман бяха почнали да подмятат въдици, свързани с героите им – комисар Филип Чанов и сътрудник Мия Язова, когато продуцентите трансферираха всички акции за следващата година. Но от оповестените фотоси излиза наяве, че в идните епизоди, обединени от заглавието " Есента на демона “, Карамазов ще поддържа имиджа на небрежно-брадясал детектив, на който не му пука от няколкото наднормени килограми. 

Карамазов, който рядко има прояви на пределна искреност, преди време показа за екзистенциалната си рецесия, до момента в който снимат " Дяволското гърло “ 1 – тогава изживява прочувствен срив, настоящ му като катарзис. Докато се бори с офанзивите на депресията, даже съумява да стопи известно количество паласки, несъмнено нарушаващи ореола му на секс знак. За напрежението пред и зад камерите способства и един през целия ден в моргата.

Той знае какво ще се случи и се пробва да се приготви душевен за миризмата и труповете. Но толкоз се шашка, че непрекъснато дезинфекцира ръцете си и упорства да чистят обувките му. Изтощението е страховито - вместо по 12 часа, работи по 17, като му се поставя отмора един път на две седмици. Междувременно пренавиване, несъразмерна емоционалност и организационни компликации заплашват цялото произвеждане на сериала.

Актьорът е толкоз под напрежение, че се стъписва от кошмарните завои от Пловдив до Смолян. Но когато идва на себе си, даже прави каскади в гората с един от личните му мотори, въпреки че е мокро и рискът е голям.

Сега Владо Карамазов се е дистанцирал освен от микрофоните, а и от множеството сътрудници в гилдията. Коментира, че в съсловието е същинска болест някой да ненавижда някого, без да го познава – и всичко е резултат на това " пусто его “, на обстоятелството, че всеки се мисли за огромната работа и одумва другия.

Странна беше позицията му по двата дежурни, въпреки и ненапълно затихващи абсурда – обвиняванията на Диана Димитрова към Юлиан Вергов и уволнението на Александър Морфов от Народния спектакъл. Той избра да поддържа приятеля си Вергов, както и шефа на Народния Васил Василев. Но държанието на Карамазов вероятно е солидно подплатено с финикийски знаци – той е измежду актьорите с най-високи заплати в трупата.

Владо се върна тихомълком в щата на академиците като загърбил младежките лудории развратен наследник, уверен от сегашния шеф Васил Василев с числа и обещания. Като " мечка “ в нашумялата режисура " Опашката “ на плевенския спектакъл, където Василев до неотдавна беше висш началник, Владо пръв от сътрудниците си в София се убеди, че някогашният зам.-министър на културата умее да се отблагодарява солидно.

Хонорарът на артиста за присъединяване в " Опашката “ сигурно е впечатляващ, а сега, в който Василев стъпи като главнокомандващ в Народния, усили заплатите на най-известните, сред които, несъмнено, е и Карамазов. Говори се, че някогашният водещ на " Сървайвър “ прибира по над 6 бона на месец.

Василев възкреси и " Идеалният мъж “ - представлението на французина Тиери Аркур, който преди 15 години безусловно се влюби в Карамазов и Вергов и наскоро не пропусна опцията да дойде в София за възстановителни подготовки. Владо добре си е направил сметката – да работят в Народния контракти имат маститите режисьори Галин Стоев, Деклан Донелан, Сергей Кулябин, Еймунтас Некрошус. Няма подозрение, че те ще оценят по достолепие несъмнения му гений и магнетичната му визия. 

Карамазов се завърна и в Театър " 199 “. След като дълголетният шлагер на Мариус Куркински по Оскар Уайлд " Рибарят и неговата душа “, в който красавецът беше главната стръв за публиката, слезе от афиша, той влезе в " Чест “, британска пиеса във версия на Ивайло Христов. Там е фамозен публицист, който изневерява на жена си с млада секси журналистка.

Когато Карамазов реши да разисква тематиката за свободната процедура, не крие, че преди години напуща Народния, тъй като театърът внезапно внезапно губи смисъла си за него. И до момента доста му липсва Крикор Азарян – на всяка подготовка за " Вишнева градина “, където той е Яша, записва с диктофон напътствията на именития режисьор. 

Въпреки настоящия подем, Карамазов към момента страни от средата си поради не изключително прелестни връзки, складирани с годините. Общува с хора, които нямат общо с арта, превзет от крайности и диктатури. Предпочита с тях да разисква своето пренебрежение към политиката – за него тя е мътна и кървава, а властниците го омерзяват с " всичките си нелепости “.

Ако Карамазов разпуска някъде най-пълноценно, то това е в фамилната къща в Илиянци. За разлика от жилището му в центъра, където не можеш да се разминеш от международни екстравагантности - от огромен дървен слон от шопинг в Индия, до препариран гарван, в Илиянци има огромен двор и два обширни гаража. Там са моторите, пътеката и крос тренажорът, кучетата – ризеншнауцер и цвергшнауцер.

Във семейството му всички са вярващи, единствено той към момента търси разговор с Бога. Затова в този момент по-често влиза в църквите и остава за по-дълго в тях. Най-смирено и пречистено се усеща в " Свети Александър Невски “, към този момент е купил и икони оттова.

Актьорът обаче все по този начин заобикаля тематиката за персоналния си живот. Лаконично признава, че не се е отказал от концепцията да има дете, само че това не е концерт по избор - първо се оглеждал за точния човек, а след това за всичко останало.

Това, което премълчава, е, че продължава да го е боязън от обвързване, а и в никакъв случай не се е влюбвал съдбовно. Прекалено разкрепостените дами го нервират, ненавижда да го юркат. Ако инцидентно сходна се изпречи на пътя му, внезапно я изолира, въпреки че се счита демократичен. Твърди, че нищо не може да го учуди или смае, макар че като характерен закостенял българин грубо се смахва при типа на двойка полупобъркани полуголи мъже, попадайки за първи път в Амстердам. Карамазов в никакъв случай не е коментирал и слуховете за половата си ориентировка, само че не ги е и отричал.

Понякога е и прям скандалджия – буйният му темперамент го предизвика към битки още в Техникума за публично хранене, където чупи нос и ръка. Самоиронизира се, че е евентуален истерик.

А когато стопира да бъде двуличник, си докарва доста проблеми – по-късно се пробва да бъде по-дипломатичен. Затова употребява фотографията като терапия – непрекъснато се самоанализира. Във фотографията възражда и тръпката за надпреварата, която от дълго време линее в театъра – когато взе участие в конкурс със 117 000 фотографа с половин милион фотоси и влиза в топ 5 в категория " Мъжки портрети “, е същински благополучен.

Но пристрастеността към фотографията му докарва ужасяващ физически случай. Докато обикаля из Лондон, където от години живее фамилията на брат му, сладкарят Иван Александров, възпалява нерв под тежестта на раница, цялостна с техника. Цели 8 месеца е на легло, болките са ужасяващи, придвижванията – минимализирани. Едновременно страдат динамичността и суетата му – напълнява и губи малко от лустрото си на секс знак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР