Владеенето на английски език увеличава заплатите средно с 15% на

...
Владеенето на английски език увеличава заплатите средно с 15% на
Коментари Харесай

Владеенето на английски в Русия увеличава заплатите средно с 15%

Владеенето на британски език усилва заплатите приблизително с 15% на чиновниците на съветски компании. Това показва съвместно изследване на онлайн платформата за набиране на личен състав hh.ru и онлайн учебното заведение по британски език Skyeng, чиито данни са разполагаем на.

В същото време разликата в предстоящите заплати сред претендентите с начално и напреднало равнище на притежаване на британски език е приблизително повече от 50 хиляди рубли - сред претенденти с начално и приблизително равнище - 20 хиляди рубли, а сред тези на средни и напреднало ниво - 35 хиляди рубли, се показва в изследването. Нивото на препоръчаната заплата при свободни работни места с условие за британски език в региона на науката и образованието е с 30% по-високо, в сравнение с без него: 60 хиляди рубли - средна заплата с условието за британски език, а без него - 42 хиляди рубли. В IT бранша владеенето на британски дава приблизително 35% от преимуществото в заплатата (89 хиляди рубли с притежаване на британски и 57 хиляди рубли без него), в PR/маркетинг - 32% (70 хиляди рубли с британски и 48 хиляди рубли без него ).

Най-високата междинна препоръчана заплата за експерти с знания по британски език във висшия мениджмънт и в региона на сигурността е с 40% по-висока, в сравнение с при свободните работни места без такова условие: 115 хиляди рубли с британски и 83 хиляди рубли без него.

Например, съветник с равнище на британски език C1 прави оценка мечтаната си заплата с 54 хиляди рубли по-висока от чиновник с начално равнище A1 или въобще без британски. IT експерт, който приказва най-малко приблизително равнище на британски, получава преимущество от минимум 37 хиляди рубли. А експерт по върховен мениджмънт с равнище C2 по британски печели 95 хиляди рубли повече от сътрудника си с равнище A2.

През 2021 година множеството от свободните работни места, изискващи притежаване на британски език, са били разкрити от работодатели в региона на науката и образованието – 26% от всички предложения. IT специалностите са на второ място - 19%, следвани от поръчки и PR/маркетинг - надлежно 14% и 13%.

Най-малко чувствителни към владеенето на британски език се оказват спортните клубове, фитнесите и салоните за хубост - единствено 3% от свободните работни места изискват притежаване на британски и имат доста незначителна разлика в заплатите.

" За работодателите е значимо да наемат чиновници, които могат да поддържат връзка свободно на британски. В взаимозависимост от компанията аргументите могат да варират: от нахлуване на интернационалните пазари до потребление на вътрешни корпоративни стратегии на британски език. Езикът е изострен проблем за IT фирмите, където чиновниците употребяват интернационалните съкращения и диалект. Без знания по британски в IT бранша, новите чиновници няма да могат свободно да поддържат връзка с сътрудници и да извършват работни отговорности. Следователно, в случай че компанията би трябвало бързо да включи чиновник в работата, тогава в подтекста на вложенията, по-изгодно е да плащате на претендент, който към този момент владее свободно езика, в сравнение с да чакате една година, до момента в който се научи ", коментира резултатите Анна Мартинкина, HR бизнес сътрудник на корпоративното направление Skyeng.

6 милиона търсещи работа (45%) през 2021 година показват в автобиографиите си притежаване на британски език. От тях съвсем половината (48%) с начално равнище - A1, A2. Най-голям брой такива автобиографии са в региона на сигурността (69%), застраховането (64%) и автомобилния бизнес (67%).

Специалисти в приблизително и по-високо приблизително равнище (B1, B2) са 36% от всички показали информация за британски език. Такива индикатори най-често се срещат измежду претендентите в IT бранша (52%), сферата на изкуствата, развлеченията и масмедиите (44%), инсталацията и обслужването (40%).

Най-високи знания по британски език (C1, C2) има измежду експертите в региона на науката и образованието (36%), консултирането (34%), маркетинга, PR и топ мениджмънта (28%). Автобиографията на такива претенденти е 16%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР