Вкусно и лесно ястие, с което да зарадвате близки и

...
Вкусно и лесно ястие, с което да зарадвате близки и
Коментари Харесай

Свинско с праз, гъби и сметанов сос

Вкусно и елементарно ядене, с което да зарадвате близки и другари Да ви е сладко!

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 кг
● праз - 1 филиз
● чесън - 3 скилидки
● мариновани гъби - 1 буркан
● олио - 2 с.л.
● сол
● черен пипер

За соса


● готварска сметана - 250 мл
● масло - 14 пакетче
● брашно - 1 с.л.

За декорация


● праз - зелената част на два стръка свеж лук + филиз праз към 10 см

Начин на подготвяне

Нарязвате месото на кубчета, поръсвате със сол и черен пипер. В тенджера със загрятото към този момент олио добавяте месото.

Режете праза на жулиени и го добавяте към месото и стартирате да пържите, след което добавяте и отцедените и нарязани мариновани гъби, скилидките чесън и задушавате под похлупак до подготвеност. По предпочитание може да добавите и малко от сока на гъбите.

В изсъхнал тиган на загрят котлон запичате брашното. Сваляте от котлона и слагате касерола да се загрее. В нея слагате маслото и щом се разтопи добавяте запеченото брашно. Бъркате пламенно, до момента в който придобие леко златист цвят.

Снемате от котлона и при непрестанно бъркане наливате сметаната, връщате още веднъж на котлона и бъркате от две до три минути, като внимавате да не загори. След което смесвате соса с готовото месо и монтирате ястието с няколко бучки студено масло за искра и усет.

Гарнирате в паница, в която слагате кръг в средата, цялостните го с ястието и притискате добре. Внимателно изваждате кръга, с цел да не се рападне получената форма.

Украсявате в профил със филиз праз, изработен във формата на палма, добавяте нарязана на ситно зелената част на два стръка свеж лук и сипвате от соса. Към по този начин сервираното ядене е уместно алено вино, да кажем мерло.

Наздраве за красивите моменти, споделени към масата, с вашите близки и другари! Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР