Вкусните и полезни салати е добре да присъстват всекидневно в

...
Вкусните и полезни салати е добре да присъстват всекидневно в
Коментари Харесай

Ето как бързо можем да елиминираме дъха на лук или чесън

Вкусните и потребни салати е добре да участват ежедневно в нашето меню. Но постоянно откакто ги консумираме, можем да усетим, че имаме неприятен мирис, поради наличието на чесън и лук в тях. Освен положителната устана хигиена, консумирането на зелен чай, прясно или кисело мляко може да оказват помощ в тази обстановка.

Мента или магданоз

Ако дъвчем листа от мента това е много известен вид за това да се избавим от лъшия ни мирис. Алтернатива са и листата от магданоз, в случай че ги сдъвчем след консумирането на таратор с доста чесън да вземем за пример или салата с лук, ще понижат неприятния мирис.

Прием на плодове

За да можем да премахнем неприятния мирис е добре да пием сокове от пресни цитрусови плодове, а в случай че нямаме опция можем даже единствено да сдъвчем малко парче лимон или портокал.

Горчица

Тя е чудесна като допълнение към разнообразни ястия. Можем когато прибавяме чесън или люк към нашата храна, да слагаме и горчица. Също по този начин можем да одобряваме и по лъжица от нея като я оставим за няколко минути в устата, с цел да отстрани неприятния мирис.

Подправки

Много подправки имат дарба да отстраняват неприятния мирис като – карамфил, индийско орехче, кардамон, семена от копър и даже канелата. Просто би трябвало да сдъвчете малко от тях, след приема на храни със наличие на лук и чесън.

Пресни зеленчуци

Морковите, гъбите и варените картофи също могат да отстраняват неприятния мирис. След изразходване на нещо лютиво може да вземем малко парче недопечен морков или картоф, както и гъби. Това би имало добър резултат.

Черен шоколад

Няколко късчета черен шоколад може умерено да ви свършат работа при елиминиране на неприятния мирис при консумация на чесън или лук.

Надяваме се, тези наши препоръки и насоки да ви бъдат потребни, в случай че не обичате да употребявате бонбони или дъвки с цел да се справите с неприятния неприятен мирис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР