Вкусни сарми за всички, които са изключили животинските продукти от

...
Вкусни сарми за всички, които са изключили животинските продукти от
Коментари Харесай

Веган лозови сармички

Вкусни сарми за всички, които са изключили животинските артикули от менюто си

Необходими Продукти

● ориз - 1 ч.ч.
● стафиди - 1/2 к. ч.
● лук - 1 глава
● лозови листа - 35/40 бр.
● шарлан - 1/2 к.ч.
● чубрица - 1/2 ч.л.
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

Начин на подготвяне

Лукът се реже на допустимо най-ситно. В бездънен тиган се изсипва шарланът и се сгорещява, след което се прибавят оризът и лукът и се бърка непрекъснато до цялостното набъбване на ориза. След което се прибавят и стафидите, дружно с всички подправки и се разбърква. Отстранява се от котлона, с цел да изстине.

За приемането на дребни сармички е належащо да слагате по една непълна чаена лъжичка от сместа във всяко листо и да го завиете във формата на сарма (сгъва се лявата и дясната страна на листото върху сместа, която е в средата и навивате във формата на руло).

След като са сгънати всички сарми е належащо дъното на тенджерата, в която ще ги варите, да се покрие с лозови листа, с цел да не залепнат сармите.

Нареждат се компактно една до друга сармите и се покриват с паница, която да ги притиска и да не им разрешава да се разместват, до момента в който се варят.

Долива се вода, едвам покрие напълно сармите, след което се слага капака на тенджерата и се варят към 40 минути (докато сармите поемат напълно водата и омекнат), на слаб котлон.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР