Включването на точката в дневния ред предизвика спор между депутатите

...
Включването на точката в дневния ред предизвика спор между депутатите
Коментари Харесай

Депутатите се скараха при избора на подуправител на НЗОК, Нинова:...

Включването на точката в дневния ред провокира спор сред депутатите от " Възраждане " и " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

 

Маргарита Генчева удостовери позицията на " Възраждане ", че подуправителят на НЗОК не би трябвало да се избира от Народното събрание.  " По този метод политическата отговорност за дейностите му се трансферира на органа, който го е избрал. Това ще му сътвори самостоятелност от шефа, съгласно нас това е неприемливо. Изземването на назначениета в НЗОК от страна на Народно събрание нарушава разделянето на управляващите. Това основава рисков казус Народно събрание да стартира да избира освен ръководителите на органите, а и на техните заместници. Тази процедура се прави, с цел да обслужи сглобката. Движение за права и свободи няма искания за постове, към този момент. Заявките им са по-настоятелни ", уточни в изявлението си Генчева. 

 

Мирослав Иванов (ПП-ДБ) попита групата на " Възраждане " са подкрепили предлагането точката да бъде включена в дневния ред. 

Костадин Костадинов още веднъж прикани държавното управление да подаде оставка. " Г-жо Генчвева в този момент можем да покажем на лицемерите, на патерицата на Движение за права и свободи, че имат опция да подадат оставката на държавното управление. За следващ път даваме опция на тази групировка да спрат да бъдат патерица на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не да упрекват " Възраждане ", че ръководят с Движение за права и свободи и обслужват Движение за права и свободи ", съобщи той. 

 

Добре, че хората не чуха острите реплики, които си размениха Кирил Петков и Делян Пеевски. Очевдсино не могат да си разделят тези 8 милиарда лева Излезте на открито и се разберете като мъже. Основният провинен за положението на държата е Бойко Борисов, съобщи от парламентарната естрада Корнелия Нинова. 

 

Председателят на Българска социалистическа партия изиска 15 минути отмора. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР