Визитка Георги Манолов е възпитаник на Американския университет в България

...
Коментари Харесай

Да живееш по "Стандарт Биткойн"

Визитка Георги Манолов е ученик на Американския университет в България и Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Съединени американски щати. Крипто и блокчейн запалянко, през 2020 година издава бестселър книгата на българския пазар. Георги Манолов води основни планове за бизнес развиване, като договаря банкови, платежни и рекламни партньорства с водещи компании в крипто промишлеността за - българската компания, която е измежду водещите институции за ръководство на цифрови активи в света. Как попаднахте в света на цифровите финанси и Nexo?
Винаги съм се интересувал от технологиите, опциите, които основават, и метода, по който трансформират живота ни. В Американския университет приключих стопанска система, а по-късно се занимавах с вложения в редица стартъпи - фантазиите ми бяха огромни. През 2017 година открих, и криптовалутите - един нов свят, където се сляха ползите ми към вложения, технологии, стопанска система и философия. Тогава осъзнах, че крипто промишлеността ще промени света и аз желая да вземам участие в тази еволюция. Намерих мястото си в екипа на най-много поради продукта, който компанията развиваше още в най-ранните си дни. Само от уеб страницата си личеше, че екипът знае какво прави, освен това на най-високо равнище. Впечатляващо за мен беше и че продуктът беше фиктивен от българи и напълно основан в България. Оттук насетне нямаше по какъв начин да остана безразличен, даже в противен случай. Имах опцията да вземам участие в нещо значимо - да съм в екип, с който сътворяваме лична бизнес ниша в най-динамичната международна промишленост, освен това от родината си, без да бягаме " някъде на открито ", с цел да сме сполучливи. За три години постигнахме доста - от шепа запалянковци и финтех специалисти, въоръжени със смела концепция, през днешния ден сме водещата институция за ръководство на цифрови активи в целия свят. И това е единствено началото.
Какво са за вас криптовалутите и какво е тяхното отражение върху бизнеса сега?
- 2020 беше преломна за международната стопанска система и това се усети на всички равнища. Само през предходната година Федералният запас напечата над 20% от всички долари в обращение. Това принуди дребни и огромни вложители да търсят избавителен пояс от инфлацията и доста от тях припознават криптото като " леговище ". Резултатите са налице - от март 2020 до момента следим скок от над 1000% в цената на и мрежата на. Виждаме всички тези трендове и в Nexo, като цената на NEXO токенът скочи с близо 3000%, а размерът на транзакции се утрои.

Вече милиони по целия свят имат цифрови активи, тъй като осъзнават преимуществата им и намират в тях избавление от възходящата инфлация. Именно това е и една от аргументите внезапно да се усили ползата към криптото от институции и водещи международни компании. Американската обществена компания MicroStrategy даде образец, инвестирайки кешовите си запаси от над 2 милиарда $ в биткойн. Последваха ги бизнеси като Tesla и Square, институционалните вложители Ruffer, Grayscale, Bitwise и застрахователният фонд MassMutual. Всичко това затвърждава мястото на биткойн като скъп актив, приет от водещи вложители. Очаквам скоро новината и за първата страна, която ще размени част от кешовите си запаси с биткойн или друга криптовалута. Прозорливите държавници, които създадат тази стъпка, ще оставят своя отпечатък освен в националната си, само че и в международната история.
Вие предизвиквате издаването на бестселъра " Стандартът Биткойн " на българския пазар. Защо се захванахте с това начинание?
- Считам за най-значимото откритие на ХХІ век. То обаче може да бъде комплицирано и объркващо даже за опитни финансисти, тъй като биткойн е друг от всички типове активи, съществуващи до момента. е най-достъпното четиво, което изяснява какво е биткойн по този начин, че всеки да го разбере, без да затъва в механически детайлности. Издадох книгата, с цел да може всеки българин да има достъп до това скъпо познание.
Може ли България да бъде насочна точка за реализиране на триумфи в бизнеса?
- Винаги съм вярвал, че България може да е ужасно място за основаване на световни бизнеси. Преди да се включа в Nexo, бях съосновател на клуб за бизнес ангели, чиято цел беше да влага в български стартъп, който да стане компания еднорог. Тогава не успяхме да намерим подобен, само че с Nexo се движим с цялостна скорост към реализирането на тази фантазия. Ежедневно потвърждаваме, че в България имаме всичко належащо, с цел да бъдем водачи и пионери в крипто промишлеността.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР