Визитата на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания започна с

...
Визитата на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания започна с
Коментари Харесай

Словесни престрелки между Тръмп и кмета на Лондон

Визитата на американския президент Доналд Тръмп във Англия стартира с замяна на остри реплики сред него и кмета на Лондон Садик Хан. Часове преди да кацне в английската столица, стопанинът на Белия дом написа в Туитър саркастичен коментар по адрес на Хан. Тръмп съобщи, че няма да се срещне с него, тъй като е " доста малоумен и незапознат ". Реакцията на президента бе подбудена от обява на Хан от през вчерашния ден в " Обзървър ". В нея кметът на Лондон, който е от лейбъристката партия, написа, че употребяваният от Тръмп език е сходен на езика на фашистите през XX век. От своя страна представител на Хан разяснява нападките на Тръмп и го назова " най-забележителният образец за крайнодясната заплаха” за полезностите на демократичната народна власт. Представителят разясни, че обидите на Тръмп са хлапашки и под равнището на президента на Съединени американски щати.
Двамата са забъркани в словесна престрелка от няколко години. Кметът сега води акция за преизбирането си на изборите през 2020-та година. Самият Тръмп има доста критици измежду лондончани, които се събират на многохиляден митинг в английската столица против визатата на американския президент.
Първата двойка на Съединени американски щати кацна малко преди обед във Англия. Двамата бяха посрещнати от външния министър Джереми Хънт на летище „ Станстед”. Оттам с хеликоптер американският водач и брачната половинка му ще бъдат откарани до резиденцията на посланика на Съединени американски щати в Централен Лондон. Джереми Хънт разяснява пред Би Би Си, че не може да разкрие какво му е споделил Тръмп на летището, само че означи, че мненията на американския водач са „ последователни” с изявленията му по адрес на Хан. Впоследствие, в изявление за „ Скай нюз” Хънт съобщи, че мненията на Хан по адрес на Тръмп са неуместни.
Държавното посещаване на Острова е по покана на кралица Елизабет II и е проведено няколко дни преди министър председателят на Англия Тереза Мей публично да се отдръпна от ръководството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР