Vivacom поддържа систематa за видеонаблюдение на територията на община Бургас,

...
Vivacom поддържа систематa за видеонаблюдение на територията на община Бургас,
Коментари Харесай

По-лесно паркиране и по-ниска престъпност - мисията е възможна

Vivacom поддържа систематa за видеонаблюдение на територията на община Бургас, като подкрепя и работата в техния център за видеонаблюдение

Във времена на бързо разрастващи се градове и възходящо население, провокациите, свързани с паркирането и престъпността, са от значително значение за локалните общности. Но допустимо ли е да се реализира по-лесно паркиране и по-ниска престъпност в градската среда? Изглежда отговорът е позитивен, с помощта на новаторските технологии и дейното съдействие сред локалните институции и софтуерните им сътрудници.

Една от основните аргументи за компликациите при паркирането в градовете е неналичието на налични паркинг места. Изграждането на нови паркинги може да бъде скъпо и лимитирано от пространствени ограничавания. Въпреки това, с въвеждането на смарт паркинг системи и приложения, потребителите могат да бъдат насочвани към свободни паркинг места посредством потреблението на GPS и датчици. Това освен понижава времето и напрежението, свързани с намирането на паркинг, само че и усилва успеваемостта на наличните паркинг потенциали.

„ Подобни решения към този момент има в редица български градове, с помощта на професионалните решения основани на 5G мрежата на Vivacom. В изгода на жители и администрация към този момент действат, да вземем за пример, автоматизираните паркинг системи, които могат да спестят доста главоболия на всички. Изграждането на системи за интелигентен паркинг може да докара до спретнат и чист град, с дефинирани зони за паркиране и ясна финансова дисциплинираност. А това е повече от значимо, защото паркирането е един от сериозните " градски " проблеми, чието решение би икономисало доста време за жителите “, споделя Никола Гечев, Директор „ Корпоративни продажби “ от Vivacom.

Освен по-лесното паркиране, въвеждането на технологии и нововъведения може да помогне и за понижаване на престъпността в градската среда. Камери за видеонаблюдение поддържащи засичане на висока скорост, сензори за детекция на закононарушения и интелигентни системи за обработка на данни могат да се употребяват за наблюдаване и разкриване на незаконни действия. Това освен улеснява работата на полицията, само че и работи като превантивна мярка, като отблъсква евентуалните нарушители.

„ В града на бъдещето 5G мрежата на Vivacom има безчет приложения, а част от тях са свързани с видеонаблюдението в превоза, образователните заведения, институциите, парковете, градините и други За общините сходни решения биха довели до сигурност и гаранция на публичния ред, както и ефикасното подкрепяне и контролиране на незабавна помощ, полиция и просветителни институции. Предимствата за жителите също са безспорни - по експертни оценки това води до 30% понижаване на битовата престъпност “, добавя Гечев.

Vivacom е снабдител на съоръжение, както построява и поддържа огромна част от градското видеонаблюдение. Към момента телекомът поддържа над 400 камери, от които 30 са за различаване на номера и могат да бъдат употребени и за засичане на скорост, както и е построил инфраструктура (оптични влакна/ 4G/5G) и реализира 24/7 мониторинг на услугата. Например, Vivacom поддържа систематa за видеонаблюдение на територията на община Бургас, като подкрепя и работата в техния център за видеонаблюдение. Системата е синхронизирана с националната система на България посредством ANPR камери, ситуирани на всички входно-изходни артерии на града и прилежащите обитаеми места, както и има отведен сигнал до незабавна здравна помощ. През последната година е построено видеонаблюдение на основни точки в града - кв. " Сарафово ", кв. " Ветрен ", кв. " Горно Езерово ", кв. " Долно Езерово ", кв. " Акациите " и Рибарско населено място " Ченгене скеле ".

В България към този момент има сполучливи образци, че по-лесното паркиране и по-ниската престъпност в градовете не са единствено фантазия, а допустима действителност. С внедряването на новаторски технологии, дейното съдействие и основаването на тактики за стабилно развиване, може да бъде основана градска среда, където животът е по-лесен и безвреден за всички жители.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР