Вива Маджента – искрящо червено с наситенорозови отенъци (Viva Magenta),

...
Вива Маджента – искрящо червено с наситенорозови отенъци (Viva Magenta),
Коментари Харесай

Институт "Пантон": Вива Маджента ще е цветът 2023 г.


Вива Маджента – искрящо алено с наситенорозови отенъци (Viva Magenta), ще бъде цветът на 2023 година Това оповестяват от Института за цветовете " Пантон ".

Тази цвят е мощен и овластяващ. Той показва мощ и наслада. Поощрява опитите и самоизразяването. Не се поддава на рестриктивните мерки. Вива Маджента приветства всеки със същия хъс за живот и непокорен дух. Това е цвят, който е дръзновен и цялостен с духовитост.

Снимка: iStock


Институтът за цветовете е проучвателен център на компанията " Пантон ", чийто предмет на активност е пробната работа с цветовете и тяхното въздействие върху другите браншове като мода, полиграфия, интериорен дизайн, реклама, кино и други Институтът дефинира цвят на годината от 2000 година насам.

Цветът на 2022 година беше мрачно синьо с виолетово-червен нюанс – Вери Пери (Veri Peri). Любопитен е обстоятелството, че през 2021 година бяха определени два нуанса - Просветляващо жълно (illuminating) и Крайно Сиво (Ultimate Gray). Година по-късно на мода беше класическото синьо (Classic Blue). А в годината преди Коронавирус пандемията всички се любуваха на цветът Жив Корал (Living Coral).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР