Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист

...
Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист
Коментари Харесай

Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист на Кюстендил за 2023 година

Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист на Кюстендил за 2023 година. Тя е играч на Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „ Велбъжд “, а нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Победителят бе разгласен на блестяща гала в Драматичен спектакъл Кюстендил.

Спортист №1 на Кюстендил получи купа, грамота и парична премия, обезпечени от Община Кюстендил и персонално връчени от кмета – инж. Огнян Атанасов. Нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.

Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов поздрави всички спортисти за упорития труд през годината и постигнатите високи спортни достижения.
„ След като видях всичките триумфи, които сте постигнали, с убеденост мога да кажа, че в бюджета за 2024 година на община Кюстендил ще се плануват средства спортната база да се употребява гратис от вашите тимове и клубовете няма да заплащат комунални такси и сметки “, съобщи инж. Атанасов.

Той анонсира, че в бюджета на Република България за 2024 година са планувани средства за планиране на ново футболно игрище на стадион „ Осогово “, осветяване и лекоатлетическа писта.
При съществуването на терен ще бъде проектирана и Многофункционална спортна зала.
Кметът изиска поддръжката на спортните деятели да предложи и удостои със званието Почетен жител на община Кюстендил бронзовата медалистка от Токио Евелина Николова.

Даяна Димитрова е Спортист №2 на Кюстендил. Тя е играч на Спортен клуб по гимнастика „ Велбъжд “, нейни треньори още веднъж са Валя Машова и Елена Близнакова
Спортист №2 на Кюстендил получи купа, грамота и парична премия, обезпечени от Община Кюстендил и персонално връчени от зам.-кмета господин Кристиян Иванчов, а нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.

Тодор Настев, играч от Спортен клуб „ Дарис “ е Спортист № 3 на Кюстендил. Наградите получи неговият треньор Борислав Иванов, персонално връчени от ръководителя на Общински съвет – господин Димитър Велинов. Борислав Иванов получи и почетен плакет от Община Кюстендил.

Отбор на годината е Клуб по естетическа групова гимнастика „ Велбъжд “ – тим дами в състав: Василена Димитрова, Нилана Колевска, Цветозара Миленкова, Белослава Кенова, Цветомира Тодорова, Елизабет Шопова, Тихомира Бонева. Грациите получиха грамоти и купа, персонално връчени им от министъра на младежта и спорта – доцент доктор Димитър Илиев, а треньорката на тима госпожа Елена Близнакова получава почетен плакет от Община Кюстендил.

Проф. Дашева връчи премията за тим на годината на Кюстендил.„ Кюстендил е град на мощни мъже и дами, на нежни девойки, само че и на отборния спорт. Пожелавам Ви през 2024 година да се радвате на олимпийски орден “, пожела заместник-министърът на младежта и спорта по време на церемонията за отличаване на най-хубавите спортисти на града. От своя страна кметът на Кюстендил Огнян Атанасов връчи почетен плакет на проф. Дашева в символ на благодарност за поддръжката на българския спорт.

За пръв път тази година бе връчена и премия за Спортист на публиката. Учредяването на премия на публиката е по концепция на новото управление на Община Кюстендил и цели да даде опция на кюстендилци да се включват интензивно във значимите за тях събития и да бъдат част от значимите избори.

Християн Василев от Спортен клуб „ Чикара-ли “ (карате-до) е Спортист на публиката. Той получи грамота и купа „ Спортист на публиката “. Треньор на Християн е Лилия Георгиева. Наградите бяха връчени от обл. шеф инж. Александър Пандурски

Община Кюстендил удостои с благодарствени грамоти компаниите,които всяка година подсигуряват награди за най-хубавите спортисти на Кюстендил

Кметът инж. Атанасов връчи благодарствени плакети на господин Васил Шишков- Фирма „ ИБА “ EООД, господин Христо Абаджиев-Фирма “АБ-ТЕРМ ” ООД, господин Явор Спиридонов- Ски център Осогово, господин Бойко Недялков- компания Торготерм и господин Станислав Георгиев- ресторант „ Френдс “.

Община Кюстендил благодари от сърце на спонсорите, които поддържат „ Спортист на годината “ и развиването на кюстендилския спорт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР