Вицепрезидентът подкрепи благотворителната изложба Деца (не) като другите“. В експозицията

...
Вицепрезидентът подкрепи благотворителната изложба Деца (не) като другите“. В експозицията
Коментари Харесай

Вицепрезидентът подкрепи благотворителната изложба „Деца като другите“

Вицепрезидентът поддържа благотворителната галерия „ Деца (не) като другите “. В експозицията са включени портрети на 40 деца със специфични потребности, снимани от фотографа Анна Йончева и нейни сътрудници от цяла България. Това оповестиха от пресцентъра на Президентството. 

Фотоизложбата е част от обединените старания на плана „ Различните “ деца на България “, който вицепрезидентът поддържа от неговото начало, и на фондация „ Можем дружно “.

„ Светът на децата със специфични потребности обогатява нашия свят. За страдание, с изключение на пред бездушието на институциите, техните фамилии са изправени и пред бездушието на хората. Трудно съумяваме да преобърнем визиите в обществото и трайно да притеглим вниманието към проблемите на тези деца. Затова са ни толкоз нужни планове като „ Различните “ деца на България “ и фондации като „ Можем дружно “, уточни вицепрезидентът.

По време на изложбата посетителите бяха осведомени с новата осведомителна акция „ Храни за живот “, която показва фамилии и деца, които живеят с помощта на медицински храни.

„ 5000 деца в България имат нужда от такива храни. Колко ще коства това на страната, с цел да поеме разноските за тях и да облекчи фамилиите “, попита риторично, като уточни, че фамилиите на тези деца не могат да си разрешат закупуването на тази храни, защото се постанова единият от родителите да не работи, с цел да се грижи за детето си.



Вицепрезидентът пое ангажимент да разиска със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев опциите страната да поеме закупуването на тези храни и изрази вяра, че идващият парламент и идната изпълнителна власт ще се отнесат професионално към проблемите на децата със специфични потребности.



За откриването на изложбата „ Деца (не) като другите “ беше планувано представянето на третата независима стихосбирка на 16-годишната Кристислава Иванова от Разград, която е с диагноза Детска церебрална парализа. За страдание, в последния миг издателят съобщил на Кристислава, че книгата няма да бъде издадена.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР