Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира предстоящите президентски избори на

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира предстоящите президентски избори на
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Някои хора си мислят, че са в онези времена, но номерът им няма да мине!

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разяснява идните президентски избори на централата. той приказва и за работата, която е свършена през годините, както и за натискът, който се оказва върху съдиите у нас.

" Разбира се, че може да се чакат и други кандидатури. Един месец преди Конгреса се одобряват документи. Всеки, който има предпочитание и идея е добре пристигнал. Не изключвам да има трета и четвърта кандидатура.Който желае да се явява, дано заповяда ", стартира Фурнаджиев.

" Направихме много неща във футболно естество по времето на ръководството на Борислав Михайлов. Новият формат на Първа лига дава резултати, имаме извънредно завладяващо състезание с равностойни тимове.

Нека си кажем ясно и тъкмо - българският футбол е на едно обичайно равнище. След като Лудогорец победи Хофенхайм и Брага значи, че се движим в вярна посока. Преди години говорихме, че равнището не е положително. Сега имаме резултати и би трябвало да си го кажем ясно. Ние сме на едно обичайно европейско равнище ", продължи вицепрезидентът на БФС.

" Президентът тярбва да има мениджърски умения, да управлява и да ръководи. Михайлов се е потвърдил. Чухте президента на УЕФА какви думи сподели по адрес на Боби. Видяхте базата в Бояна, видяхте резултатите от смяната на формата. Класирахме националния тим до 19 години измежду седемте най-хубави в Европа. Успехите ни не са по никакъв начин малко. Искаме да има надграждане и да вървим напред с един нов мандат ", сподели още Фурндажиев.

" Закупуваме платформа от Аякс, договорът е обяснен и следва да се подпише. От февруари ще имаме 5000 акаунта в тази платформа и те ще бъдат безвъзмездни за всички членове на БФС. Това е най-хубавата платформа за тренировки в Европа и света. Освен това завършваме годината с 4 милиона остатък и освен това без държавна помощ. Приходи от УЕФА, ФИФА, рекламни контракти ", сподели още той.

" След като всички скачат на съдиите, значи може и да има съображение. Това ни е звеното, в което малко бележим оттегляне. Това се дължи на обстоятелството, че имаме едно оспорвано състезание. Пак се ползват остарели способи - всеки се пробва да въздейства на съдиите. Някои хора не са не запомнили това, което са правили преди години. Ние знаем проблемите в съдийството и ще вземем нужните ограничения. Не можемд а приказваме с имена, тъй като нямаме обстоятелства. Но който се интересува от футбол, ги знае. Ние ги знаем, вие ги знаете. Ще вземем ограничения и номерът няма да мине. Преди години говорехме за черно тото и уредени мачове, направихме промени и в резултата на това за миналата година България е с един сигнал от системата на УЕФА за цялата 2017 година и той от Б група. Това се дължи на ограниченията, които взехме - затвор до 8 години, назначихме чиновник, който се занимава интензивно и работи със службите. В момента сме измежду най-хубавите шампионати в Европа с този единствено един сигнал ", похвали се Фурнаджиев.

" Имаме нарастване на посещаемостта по мачовете ", удовлетворен е вицепрезидентът на БФС. Той добави, че се работи по въпроса с въвеждане на видеоповторения, само че има доста неща за доизясняване.

" Не са единствено Лудогорец и ЦСКА в Първа лига. Левски ще бъде фактор напролет, сигурен съм. Имаме доста положително развиване на клубния футбол. Отборите са равностойни.

Когато всички клубове подпишат формулата, по която да бъдат разпрелени парите от УЕФА, те ще бъдат преведни. Налични са средствата в касата на БФС и чакаме утвърждението на всички. До няколко дни ще бъдат по сметките на клубовете ", приключи Фурнаджиев.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР