Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5

...
Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5
Коментари Харесай

Илияна Йотова посрещна в президентството ученици от село Драгиново

Вицепрезидентът Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, посрещна на „ Дондуков “ 2 възпитаници от Средно учебно заведение „ Методий Драгинов “ в село Драгиново, община Велинград. Школото е едно от десетте училища-посланици на Европейския парламент.

Целта на програмата е да се увеличи информираността измежду жителите за Европейския съюз, по-конкретно за Европейския парламент.

Илияна Йотова отличи лауреатите на Фондация "Еврика "

Вицепрезидентът показа съществени моменти от 10-годишната си активност като представител на България в Европарламента. „ Умението да чуеш мнение, друго от своето, изкуството на салдото и компромиса – това е скъп опит, който получих като евродепутат “, уточни Йотова.

В траялия два часа диалог учениците демонстрираха своите знания за европейските институции и желаеха да узнаят позициите на вицепрезидента Йотова по необятен кръг от въпроси – от процеса на правене на европейското законодателство, през аргументите за евроскептицизма и напускането на Англия, до бъдещето на Европейския съюз.



Акцент в диалога беше ролята на България на европейската сцена. Вицепрезидентът акцентира, че на 13-ата година от участието си в Европейски Съюз би трябвало да забравим разделянето на „ ние “ и „ те в Брюксел “, да участваме интензивно във образуването на европейските политики, като отстояваме националните си ползи. „ Утре вие ще бъдете водачите, от които имат потребност България и Европа, вие ще градите бъдещето ни “, обърна се Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, към възпитаниците на СУ „ Методий Драгинов “.

Интерес учениците демонстрираха и към активността на вицепрезидента Йотова и работата ѝ с българите в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР