Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че премиерът Кирил Петков трябва да

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че премиерът Кирил Петков трябва да
Коментари Харесай

Йотова размаха пръст срещу Киро, даде му ултиматум: Да се постигне консенсус до края на месеца!

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че министър председателят Кирил Петков би трябвало да събере на консултация или да организира обособени съвещания с ръководителите на парламентарните групи и да се реализира оптимален консенсус за няколко неща до края на този месец, преди да се позволи политическата рецесия.

Оттам нататък всяка една парламентарна група ще реши своя излаз и своето държание, счита тя.

По думите ѝ актуализацията на бюджета би трябвало да стане до края на този месец. Йотова дефинира вчерашното решение на бюджетната комисия да отхвърли плана за актуализация като задоволително обезпокоителен и рисков казус.
„Затова тези диалози би трябвало да се проведат в границите на ръководещата коалиция, както и с управленията на опозиционните парламентарни групи, с цел да може да се подсигурява най-малко минимумът от тази актуализация, който включва обществените ограничения вътре в предлагането за бюджет“, добави вицепрезидентът.

Вицепрезидентът разяснява и вероятността за изключителни парламентарни избори, като съобщи, че не е време за такива, защото обстановката е прекомерно комплицирана, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР