Вицепрезидентът Илияна Йотова удостои акад. с почетния плакет на вицепрезидента

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова удостои акад. с почетния плакет на вицепрезидента
Коментари Харесай

Антон Дончев на 90г.: Най-важно е да запазим достойнство и да останем изправени

Вицепрезидентът Илияна Йотова удостои акад. с почетния плакет на вицепрезидента на връх 90-я му рожден ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Плакетът се връчва на българския белетрист и създател на исторически романи, измежду и които и световнопризнатия разказ " Време разделно " в символ на самопризнание за големия му принос към развиването на българската просвета и нематериалност. Честването му е под патронажа на вицепрезидента Йотова.
По време на церемонията вицепрезидентът прочете откъс на Дончев и пожела кокалчетата ни да устоят колкото е належащо, с цел да издържим и да се оправим с тестванията на времето.
От своя страна ученият съобщи, че е най-важно да запазим достолепието си и да останем изправени, макар опитите да бъдем наведени и на четири крайници още веднъж.
" И това ще мине ", увери Дончев.
В залата беше показан и истинският ръкопис на " ". Дончев сподели, че когато напише произведение, брачната половинка му споделя, че го е изпял, а не написал.
" В този ръкопис няма нито една корекция ", сподели той и сподели, че когато пееш няма по какъв начин да поправя неточности.
По-късно през днешния ден, от 18.00 часа в зала 3 на Националния замък на културата ще се организира празничен концерт-спектакъл по случай 90-годишнината от рождението на учения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР