Вицепрезидентът Илияна Йотова ще представлява България на срещата на върха

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще представлява България на срещата на върха
Коментари Харесай

Вицепрезидентът се включва в срещата на върха на Съвета на Европа

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще съставлява България на срещата на върха на Съвета на Европа, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Рейкявик, Исландия. В делегацията е и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова. Това оповестиха от прессекретариата на президента, пише Vesti.bg
Прочетете още
Държавни и държавни ръководители от 46 страни се събират в исландската столица, с цел да препотвърдят единството на Съвета на Европа към общите полезности, върху които е построена организацията – народна власт, правова страна, права на индивида. Срещата ще приключи с приемането на декларация за гарантиране на човешките права в подтекста на войната в Украйна, на климатичните промени, развиването на изкуствения разсъдък.

Украинският президент Володимир Зеленски се чака да насочи видеообръщение, показва Ройтерс.

Това е четвъртата среща на върха на Съвета на Европа от основаването му преди 74 години.

Междуправителствената организация, основана в Страсбург - има за съществени цели отбраната на демокрацията, човешките права и върховенството на закона.

В срещата в исландската столица ще вземат участие още немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Риши Сунак. Украинският президент Володимир Зеленски ще насочи видеообръщение. Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски също ще участва в срещата.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР