Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале през днешния ден следобяд. Най-старият и влиятелен конгрес за модерно изкуство, учреден в края на 19 век, публично започва на следващия ден - 23 април. България ще взе участие във Венецианското биенале за 10-и път и ще се показа с плана „ Ето къде си “ на художника Михаил Михайлов.

В общата галерия на Биеналето тази година вземат участие 213 създатели от 58 страни. Темата за съветската инвазия в Украйна към този момент е част от биеналето. Още в първите дни на март управлението на форума разгласи, че съветски публични делегации няма да бъдат одобрявани. Украинския създател Павло Маков, работил дълги години наред в Харков, съумя да направи инсталацията си, която се назовава „ Фонтани на изтощението. Висока вода “, концепцията за която датира от 27 години.

България ще взе участие в 59-ото Венецианско биенале с плана „ Ето къде си “ на художника Михаил Михайлов:

" Самият план, защото той е напълно тясно обвързван със самото пространствоq беше много съответен, тъй като ние се съобразихме с пространството, което не беше по никакъв начин елементарно и за нас беше доста значимо да извадим оптималното от това пространство и да съобразим плана по този начин, че да влияе допустимо най добре ".

Венецианското биенале се открива публично в събота - 23 април и ще продължи до 27 ноември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР