Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря с президента на регионалния парламент на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря с президента на регионалния парламент на
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Германия: Отиващата си Европейска комисия беше слаба

Вицепрезидентът Илияна Йотова беседва с президента на районния парламент на Федерална провинция Хесен Борис Райн. Двамата разискаха резултатите от европейските избори и провокациите пред Европейския съюз. Общо беше мнението, че не са се сбъднали най-големите страхове за победа на гласовете срещу Европа.

"Най-лесно е да се заиграваш със страховете на хората. Тези партии стартират да губят доверие, когато влязат в ръководството и би трябвало да вземат действителни решения, които зорко се наблюдават от гласоподавателите ", акцентира вицепрезидентът Йотова.

Като слаб дефинира Илияна Йотова отиващия си мандат на Европейската комисия. Много от значимите въпроси като миграционната политика и политиката за сигурност бяха оставени за идващия мандат. Борис Райн уточни като неточност обстоятелството, че страните от външните граници на Европейски Съюз са били оставени дълго време сами да се оправят с миграционния напън.

"За ръководители на Европа са нужни смели и решителни хора, които знаят какво желаят европейските жители. Такъв човек би трябвало да оглави и Европейската комисия ", посочи Илияна Йотова. Президентът на Народното събрание на Хесен се разгласи за повече бистрота в диалозите за европейските постове. По думите му е нужен публичен разговор по тематиката, а не подмолни сделки.

"По-важни от постовете са политиките ", съобщи Илияна Йотова и акцентира, че би трябвало да се търсят балансите сред Западна и Източна Европа и да се постави завършек на политиката на двойните стандарти. Вицепрезидентът сложи въпросите за двойните стандарти при храните и приемането на България в Шенген.

Илияна Йотова и Борис Райн разискаха и вътрешни за България и Германия въпроси. Вицепрезидентът съобщи, че Федералната република може да бъде добър сътрудник на нашата страна за усилване на дуалното образование в битката с дефицита на професионално готови фрагменти.
Президентът на районния парламент акцентира, че неналичието на квалифицирана работна ръка също е проблем за Германия. Райн посочи, че дуалната система на образование подкрепя икономическото развиване, само че сега се следи наклонността младежите да се стремят към академично обучение, а не към професионално.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР