Вицепрезидентът Илияна Йотова настоя Централната избирателна комисия и политическите партии,

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова настоя Централната избирателна комисия и политическите партии,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът настоя ЦИК и партиите да положат усилия да няма злоупотреби с видеонаблюдението на вота

Вицепрезидентът Илияна Йотова настоя Централната изборна комисия и политическите партии, които вземат участие в изборите, да положат оптимални старания и да дадат уверения, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдението в изборния ден. Йотова предизвести, че доста хора се отхвърлят от присъединяване в секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението:

" За първи път ще създадем този опит. Аз имах диалози с министъра на електронното ръководство и те ме убедиха, че всички ограничения, които би трябвало да се вземат по закон, са взети, както и съответните устройства, само че доста хора се отхвърлят от присъединяване в секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението, тъй като, за жалост, по този начин беше изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано, по какъв начин ще бъде употребявано това. И аз разбирам терзанията на хората ".

Вицепрезидентът изрази вяра, че този път ще бъде формирано постоянно държавно управление, което да взема решение сериозните проблеми пред страната и ще продължи сполучливите практики на служебния кабинет. 

Илияна Йотова разяснява и обстановката с иззетите кораби на български риболовци в Румъния. Тя съобщи, че това не е казус и напъните на българските дипломати би трябвало да бъдат много по-амбициозни.

" Спомням си преди много години, когато още веднъж български транспортен съд беше задържан, сякаш в румънски води. Тогава в качеството си на представител в Европейския парламент започнахме една доста огромна акция за освобождението и на кораба и на неговия екипаж. И макар нашите старания и тогава си припомням, че много време се проточи. Много значимо сега е да се види тъкмо каква е претенцията на румънската страна и съгласно мен би трябвало да бъдат много по-амбициозни напъните на българските дипломати в това отношение ", сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на честванията на Деня на Тракия в столицата. Тази година те са отдадени на 110-ата годишнина от Одринската епопея.
По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР