Вицепремиерът Валери Симеонов взе отношение по скандала с Господари на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов взе отношение по скандала с Господари на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Господарите са нагли, манипулативни и без капка морал

Вицепремиерът Валери Симеонов взе отношение по абсурда с " Господари на ефира " и репортерът Димитър Върбанов. Той написа дълъг пост в обществените мрежи, в който атакува продуцентът на предаването Джуди Халваджиян. Ето какво съобщи водачът на патриотите.
" Няколко дни в медиите бълбука неодобрение и отвращение от държанието на един кореспондент на „ Господари на ефира “, който употребява предаването, с цел да извърши срамна и грозна операция, нямаща нищо общо с обективната публицистика.
Нямаше да взема отношение към случая, в случай че в обстойно изявление продуцентът на предаването Юлиан Халваджиян (с нежния прякор Джуди) безочливо и надменно не се беше обяснил, упреквайки за гафа всички други, единствено не и себе си. Според него, „ от управлението на Нова Телевизия работили първосигнално като позвънили на репортера “, „ излезли с прибързана позиция “, „ медиите подвели обществеността, че репортерът е обичай “, моноспектакълът на Върбанов бил „ единствено една нелепост “, „ в случай че хората имали ум в главата си, не би трябвало да изгубят доверие в „ Господари на ефира “ “, доста хора „ станали огромни философи “, а „ доста публицисти са яхнали метлата “. Нито дума за лична виновност, нито дума за опрощение, а единствено мантри, че „ служели на истината “!
Няма по какъв начин като елементарен фен да не задам няколко въпроса, на които отговорите се носят от вятъра.
1. За първи път ли Върбанов грозно манипулира репортаж и какво би станало, в случай че нямаше охранителни камери в склада? Какви са критериите за асортимент на репортерите в предаването и има ли други такива като Върбанов? Задължително условие при подбора ли е (1) ексцентрична полова ориентировка, (2) естествена безочливост и амбициозност, (3) да си лукавец и манипулатор, (4) известно ли ви е, че ръководителят сортира изпълнителите по собствен облик и сходство? Ако това са критериите, които постанова продуцентът на предаването, дали самият той не е подобен?
2. Защо не е „ освободен “ и операторът? В изявлението си Юлиан твърди, че е бил измамен до последно от репортера Митко Върбанов. Не му имам вяра. Той ли не знае, че истината постоянно е в фрагментите? Като сътрудник водещ на него ли да изяснявам, че в случай че те интересува истината за едно събитие, първата ти работа е да прегледаш суровия материал на оператора? И за какво фигурата на оператора някак остава отвън неговото полезрение? На фрагментите на охранителната камера се вижда театралната операция на тъкмо толкоз отговорния, колкото и репортера, оператор. Ако бе изискал фрагментите, би ги получил по интернет за броени минути, освен това нередактирани. Сигурен съм, че това е направено, само че е осъществен опит да покриване на истината. Защо нищо не се случва с оператора, който е съизвършител в действието? Защо и той не е „ освободен “ (явно уволнен не може да бъде, заради липса на трудови правоотношения)?
3. В какви трудови правни отношения са репортерите и операторите на високо-бюджетното предаване „ Господари на ефира “? Имат ли трудови контракти, имат ли обществени осигуровки или им се заплаща „ на ръка “ за всяка „ бомба “? Впечатли ме, че на всички места се приказва, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов контракт, което подсказва за укриване на налози и осигуровки.
4. Защо от предаването настояват, че термините „ грубо пребит “ и „ тежък побой “ са измислени от другите медии и уеб сайтове, а те в никакъв случай не са го казвали? Дори да е по този начин, не е ли морално обвързване при изнасяне на погрешни обстоятелства, една честна медия да ги оспори обществено? Дори, когато се отнася за нейни кореспонденти.
5. При подобен екип, какъв брой души е „ изгорило “ „ Господари на ефира “ със скалъпени пошли обвинявания и оклеветяване на персонални и фирмени репутации, в това число и на политици? Не се ли трансформира това предаване в естрада за оплюване с глуповат провиквания, дърварски карикатури със закачени към тях лица и приписване на всички дефекти на човешкия темперамент без връзка с действителността? Именно това се случи и в петък вечерта, когато политици бяха наричани „ магаре “, „ муле “ и „ кон “, а на главите на недодяланите карикатури бяха поставяни кофи и нощни гърнета – няма що, извънредно високо равнище на образован комизъм и ирония.
6. Защо управлението на Нова Телевизия бездейства? Какво значи, че се „ разграничават “? По Закона за радио и телевизия, за тази операция солидарно виновност носи и разпространителят? Става въпрос за разпространение на неистина и операция в милиони български домове? Коя уважаваща себе си телевизия ще продължи да заплаща, с цел да бъдат манипулирани феновете им?
7. Къде е Съвет за електронни медии? Или „ Господари на ефира “ не е лъжица за техните усти? Както и „ Шоуто на Слави “, прочее?
Докога с операции, викове, подвиквания, просташки смешки и порно балет ще ни внушават всекидневен нихилизъм, че България е „ неповторима страна “ и надали не, най-хубавото, което всеки човек може да направи, е да я напусне?
Докога безочливо, самодоволно, хора без грам морал ще претендират да са единствените блюстители на истината и кръстоносци на справедливостта?
В изявлението си Юлиан споделя „ Нашата философия е една, на множеството медии е друга “. Не, Юлиане, вашата философия е „ друга “. Философията на скункса. Философията на подлостта, безсрамието и лъжата!
Без почитание,
Валери Симеонов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР