Вицепремиерът Валери Симеонов ще внесе документи в прокуратурата за оспорване

...
Вицепремиерът Валери Симеонов ще внесе документи в прокуратурата за оспорване
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за приватизацията на БМФ

Вицепремиерът Валери Симеонов ще внесе документи в прокуратурата за оборване на приватизационния контракт за Параходство БМФ. Това заяви самият той през днешния ден във Варна, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че до дни следва да бъде комплектованата документите за оспорването на приватизационния контракт, подписан през 2008 година

Вицепремиерът за пръв път обществено изрече подозренията си за договорката преди два месеца. Тогава в телевизионно изявление той разгласи, че изискванията за приватизацията не се извършват - множеството кораби са нарязани на скрап, а вместо 2360 чиновници в този момент в компанията работели единствено 124.

Собственик на параходството е компания на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Кирил Домусчиев изясни понижението на броя на корабите и на личния състав с икономическата рецесия и опонира на вицепремиера, че за разлика от други флотове като тези в Румъния и Украйна, които са банкрутирали, БМФ е бил избавен. Моряшкият профсъюз също се разгласи в отбрана на компанията.

Собственикът опита да промени изискванията в приватизационния контракт в своя изгода посредством дело в Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата през май.

Днес Симеонов напомни, че персонално е настоял държавното управление да откри 2.6 млн. лева, с цел да оспори решението на арбитража. В момента документите са във Върховния касационен съд (ВКС), таксата е платена и се чака произнасянето по обжалването. " Искрено ми се ще да имам вяра, че Върховен касационен съд ще отбрани ползите на страната и ще отхвърли желае на БМФ ", съобщи вицепремиерът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР