Вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде днес сигнал в прокуратурата за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде днес сигнал в прокуратурата за
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще подаде сигнал за незаконно строителство в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде през днешния ден сигнал в прокуратурата за нелегално строителство на плажа в Слънчев бряг. Той беше безапелационен, че няма да се откаже от желанието си питейните заведения, издигнати върху пясъка да бъдат отстранени. Тези големи уреди по никакъв метод не дават отговор на условията на Закона за устройство на територията, сподели още вицепремиерът пред Българска национална телевизия.

По думите му тези заведения нямат основи и са рискови за хората, тъй като в тях се събират до 4 000 души, а металните им структури нямат постоянна основа.

" Тук се позволяват едни територии в прорез със Закона за устройство на територията и наредбата на община Несебър. Вместо 15 кв. метра се позволяват 1500 кв. метра. ", сподели Валери Симеонов.

Заведенията, които са на пясъка, по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие могат да бъдат единствено заведения за бързо обслужване, сподели още вицепремиерът.

" Първи път алармирам за противозаконни обекти. Втори път алармирам за едно друго доста брутално нарушаване на Министерството на туризма. Тези заведения, които са на пясъка по закон могат да бъдат единствено четири типа: те могат да бъдат единствено заведения за бързо обслужване. Вижте какви позволения им е издало Министерството на туризма - нощен бар. Защо? За да могат законно да работят през нощта. Всички тези удостоверения са дадени от Министерството на туризма в нарушаване със закона. Затова нещо аз сезирам прокуратурата. Нека да се ревизира. Сега - виждам, че тука е подписа на Николина Ангелкова, само че аз нямам доверие въпреки всичко един министър да се подписал по този начин. Тука би трябвало да си носи отговорност този, който е подготвил документите ", сподели той.

По думите му друго съществено нарушаване е изместеното течение на реката, което преди да бъде изместено е прекосявало през териториите на едно от заведенията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР