Вицепремиерът Валери Симеонов няма да бъде председател на Националния съвет

...
Вицепремиерът Валери Симеонов няма да бъде председател на Националния съвет
Коментари Харесай

Валери Симеонов няма да оглави съвета за хора с увреждания

Вицепремиерът Валери Симеонов няма да бъде ръководител на Националния съвет за хората с увреждания. ГЕРБ ще нанесат корекциите в закона сред двете четения, заяви заместник-председателят на обществената комисия Светлана Ангелова.

"Няма драма, ние сме на първо четене на закона. До влизане в действие на този закон ръководител е министърът на труда и обществената политика. Ние ще създадем предложим предложение министърът на труда и обществената политика да продължи да ръководи съвета ", разгласи Ангелова от парламентарната естрада.

"Трябваше да се откри рационалният компромис и по едно и също време да се отговори на упованията на протестиращите майки и на хората с увреждания като цяло, тъй като законът за хората с увреждане е за всички хора с увреждания. Искам да подчертая, че държавното управление не бяха от своите задължения към хората с увреждания “, уточни още депутатката.

Законопроектът, който се разисква на първо четене в пленарна зала, планува 150 милиона лв. спомагателна финансова помощ, въвеждане на сложна самостоятелна оценка на потребностите. Заложени са и квоти за заемане на работа на хора с увреждания и поддръжка за бизнеса да приспособява работни места за тях.

"Основното е, че систематична смяна няма да има. Поне на този стадий, това ще се случи след две години. Възприета е самостоятелна оценка на потребностите, само че с прекомерно неразбираем статут. Въпреки доста по-добрата база на пресмятане на сегашната финансова поддръжка, една огромна част от хората с увреждане - тези с ТЕЛК решение от 50 до 70,99 %, ще останат с доста минимално подкрепяне ", разясниха на собствен ред от Българска социалистическа партия.

В четвъртък с решение на държавното управление вицепремиерът Валери Симеонов бе отхвърлен като ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР