Вицепремиерът Валери Симеонов иска уволнения за броженията в авиобазата в

...
Вицепремиерът Валери Симеонов иска уволнения за броженията в авиобазата в
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Отказът на пилотите да летят граничи с престъпление и държавна измяна

Вицепремиерът Валери Симеонов желае уволнения за броженията в авиобазата в Граф Игнатиево при започване на тази седмица, защото съгласно него отводът на водачите да летят граничи с закононарушение и държавна измяна. Това разгласи вицепремиерът в Пловдив, където дойде, с цел да инспектира персонално до каква степен е стигнал проблема с бъдещата полицейска приемна в ромската Шекер махала.

Първоначално Валери Симеонов съобщи, че тематиката за авиобазата в Граф Игнатиево е отвън неговия сектор, само че по-късно с ангажимента, че изрича свое персонално мнение, а не позиция на държавното управление, добави, че съгласно него е трябвало да има уволнения и че не е склонен с констатациите на прокуратурата.

 27pl4004-2 „ Умишлено заставам встрани от този случай, с цел да не изтърва нещо непремерено. Гледайте на мен не като на вицепремиер, а като на представител на по-старото потомство от Българската войска. Аз съм израснал в семейство на боен. Не мога дори да си помисля, че боен, без значение дали е авиатор, танкист или пехотинец, ще откаже да извърши военния си дълг, без значение в спокойно или военно време, тъй като бил нерадушен. Военните са по тази причина – да извършват военния си дълг. Те се подчиняват на едни по-особени закони, които се назовават устави, и в тях са планувани доста съществени наказания. Има едно разбиране измяна на Родината. За мене държанието на хора, които получават заплати, с цел да си правят работата и да пазят, условно казано, небето на България – това си е закононарушение. Не мисля, че би трябвало да остане без последици. Няма значение, че е в спокойно време – за мен това граничи с национална измяна. Затова не съм склонен и с констатацията на прокуратурата, че няма закононарушение в отхвърли на водачите от базата в Граф Игнатиево да извършват подготвителни полети ”, заявява Валери Симеонов.

Той обаче отхвърли да разяснява дали има съмнения за странично въздействие върху летците и някаква политическа или икономическа интервенция.

Вицепремиерът взе отношение и по тематиката с бедствията в Бургаска област, където преливането на язовир „ Трояново ” добави нещастието в региона. „ Няма по-голяма мощ от природата и когато тя удари, хората са като мравки. Страшно доста вода се изсипа в региона. Най-много дъжд падна в Карнобат, само че там няма вреди и жертви ”, разяснява вицепремиерът.

 27pl4004-1 Според него предстоящите нови митинги в Асеновград не били ориентирани към локалната и държавната власт, а към решението на Районния съд, който върна делото против ромите побойници над деца спортисти, техните треньори и родители от клуба по кану-каяк назад в прокуратурата поради процесуални пропуски.

„ Съгласен съм с митингите на жителите на Асеновград, тъй като имат съображение за това. Сега обаче недоволството не е към властта, а към решението на съда ”, съобщи Валери Симеонов, преди да направи алегорична първа копка на новата полицейска приемна в Шекер махала дружно с кмета на Пловдив Иван Тотев, кмета на регион „ Северен ” Ральо Ралев и регионалния шеф Здравко Димитров.

За построяването на приемната, която ще е към Трето районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив, градската администрация под тепетата обезпечи 50 000 лева от общинския бюджет. Кметът Тотев даде обещание до края на месец ноември новата приемна да е подготвена, а шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков посочи, че в нея ще бъдат назначени петима щатни служители на реда.

„ С откриването на тази полицейска приемна отговорихме на упованията и молбите на хората от Шекер махала, които се оплакваха от шума, мръсотията и безобразията в квартала ”, разяснява още вицепремиерът Валери Симеонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР