Вицепремиерът Валери Симеонов и днес заяви, че няма намерение да

...
Вицепремиерът Валери Симеонов и днес заяви, че няма намерение да
Коментари Харесай

Валери Симеонов заяви, че няма да подава оставка, въпреки протестите срещу него

Вицепремиерът Валери Симеонов и през днешния ден съобщи, че няма желание да подава оставка, както упорстват майки на деца с увреждания и че не се отхвърля от думите си. Той направи това изказване половин час преди планувания митинг пред Министерския съвет. Майките упорстват Симеонов да се отдръпна от властта след изявлението му, в което той ги назовава изтъквам " група кресливи дами ", а децата им " сякаш заболели ". В знак на митинг те блокираха бул. " Дондуков " за към два часа и останаха пред Министерския съвет.

Още преди пред Министерския съвет да прозвучат апели за оставка, вицепремиерът Валери Симеонов сподели, че може да напусне поста единствено, в случай че съдружните му сътрудници изискат.
Валери Симеонов - вицепремиер: Не виждам никакви аргументи по персонални основание да депозирам оставка. Просто, тъй като няма защо. Човек не подава оставка по тази причина, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината. Аз заставам зад своите думи - изрично. Когато политическияt съвет реши и изиска оставката ми, аз ще я подам. Това е Бойко Борисов, господин Каракачанов и господин Волен Сидеров. Когато те изискат оставката ми, аз ще я подам, по политически аргументи.
Малко преди митинга вицепремиерът имаше среща с работодателски организации, които го опазиха и изрично обявиха, че няма да позволен министерски оставки под натиска на улицата или на обществените мрежи.
Евгени Иванов - КРИБ: Ние имаме обща позиция по отношение на следващото искане за оставка, което е безусловно нелегитимно, то е отвън парламентарно, под напън, нелегитимен, на улицата, корист със обществените мрежи. И в случай че преживяхме три безусловно ненужни оставки, на министри, които работиха добре, четвърта доста мъчно ще преглътнем. Не може улицата да диктува държанието на хората в тази постройка - имам предвид държавното управление. Васил Велев - АИКБ: " Хората избират кой да ги ръководи на избори. Да мислят като гласоподават.
Днешните думи на Валери Симеонов, че продължава да стои зад казаното, разгневиха майките още повече. Те желаеха освен отдръпването му, само че и в никакъв случай повече да не взе участие в ръководството на страната по какъвто и да било метод.
Такъв човек няма място във властта!Боряна Драганова - майка на дете с увреждане: И да не ни упрекват, че ние ще разклатим държавното управление, тъй като откакто такива хора са вътре в държавното управление, то единствено си се клати.Мая Стоицева - майка на дете с увреждане: Днес носим диагнозите на сякаш болните си деца, тъй като може би вицепремиерът, който дава отговор за обществената политика, не е наясно.
Някои майки даже сложиха лепенки на устите си. Така алегорично демонстрираха, че не са кресливи и че не желаят договаряния с него.
Не желаеме опрощение, желаеме оставка
Малко след началото на митинга последва обсада на придвижването по бул. " Дондуков " за към 2 часа, а част от протестиращите даже се пробваха да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката.

Тук пред Министерския съвет се събраха и доста жители, които пристигнаха да поддържат митинга на майките на деца с увреждания.

В България предизвикателство е да си здрав, камо ли да имаш някаква потребност.
Подкрепа към майките показаха и хора на изкуството.
Петър Писарски - група " Атлас ": Подобно отношение към децата ни е нещо, което ме кара да съм гневен.Ева Тепавичарова - актриса: Аз считам, че един човек, който е на тази позиция, няма право да се държи по този метод.Много ме е позор!Това е дъното! Ние ровим под дъното!
Две петиции в интернет също събират подписи за оставката на Валери Симеонов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР