Вицепремиерът скастри опозиционера Таско Ерменков по време на парламентарния контрол.

...
Вицепремиерът скастри опозиционера Таско Ерменков по време на парламентарния контрол.
Коментари Харесай

ОТНОВО ИЗЦЕПКА! Валери Симеонов към депутат : Можеше да не ме разкарвате. Все пак аз, за разлика от Вас, имам някаква работа да свърша.”

Вицепремиерът скастри опозиционера Таско Ерменков по време на парламентарния надзор.

Вицепремиерът Валери Симеонов възропта против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. Повод за това стана запитване по време на парламентарния надзор по отношение на кадровите назначения от държавното управление.

Ерменков цитира скандалното изявление на Валери Симеонов пред Би Ти Ви от предходната седмица, в което той разгласи, че по места се вършат порочни кадрувания на партизански принцип.

Официалното запитване на депутата обаче не съдържаше сходни квалификации. Затова и отговорът на Валери Симеонов беше прекомерно фиктивен – в другите институции кой шеф какви права има да назначава.

Таско Ерменков очевидно не остана удовлетворен и още веднъж цитира думите на Симеонов, казани пред Би Ти Ви, като изиска разяснение върху тях.
Тук към този момент вицепремиерът се ядоса и възропта: „ Уважаеми господин Ерменков, въпросът Ви е следният: „ Моля да ми отговорите на въпроса – на какви правила се базира провежданата от Вас в качеството Ви на вицепремиер кадрова политика във връзка с министерствата и институциите, за които отговаряте”. Аз Ви отговорих ясно на този въпрос, ясно Ви отговорих. Ако Вие не сте удовлетворен, просто задайте въпрос, на който да Ви бъде отговорено по някакъв метод, по който Вие си мислите, че би трябвало да Ви бъде отговорено. Но смисълът на цялата тази неправилен полемика съгласно мен е, просто да си извършите едно политическо изказване. Можеше да го извършите, без да ме разкарвате. Все отново аз, за разлика от Вас, имам някаква работа да свърша.”

По думите на Симеонов - на неправилен въпрос се дава неправилен отговор.
След това пред кореспонденти в коридорите вицепремиерът отхвърли да разкрие детайлности за абсурда с оръжейната компания „ Емко” с аргумента, че това може да навреди на промишлеността ни.

Flagman.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР