Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Борислав Сандов се е срещнал с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите се срещна с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Двамата са разискали ръководството на трансграничните реки, ранното предизвестие при риск от наводнения, както и политиката за така наречен нулеви боклуци. Посланик Секизкьок е отбелязала, че е належащо двете страни да не престават своето положително съдействие в ръководството на трансграничните реки, изключително за ранното предизвестие при риск от наводнения, защото климатичните промени през последните години имат съществено отражение върху количеството на водите, показват от Министерство на околната среда и водите.

Министър Сандов е изразил убеденост, че ползотворното съдействие сред България и Турция ще продължава да се развива и е подчертал, че въпросите за трансграничното ръководство на водите би трябвало да се преглеждат в допълнение на експертно равнище и на басейнов принцип.

Той е коментирал също политиката за нулеви боклуци като област, в която България и Турция биха могли да споделят опит и положителни практики, прецизират от пресцентъра.

В края на срещата двете страни са изразили убеждението, че въпросите от общ темперамент ще не престават да се преглеждат в дух на добросъседство и взаимно почитание, се показва в прессъобщението на Министерство на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР