Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов се срещна с посланика на Израел

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите се срещна с посланика на Държавата Израел у нас негово превъзходителство Йорам Елрон.

Министър Сандов изрази удовлетворение от дългогодишното и ползотворно съдействие сред България и Израел в региона на ръководството на водите и готовността на страната ни за неговото задълбочаване. Двамата разискаха опциите за осъществяване на двустранни начинания за продан на опит и положителни практики при потреблението и мотиторинга на водните запаси. Посолството на Израел ще провежда уебинар в региона на ръководството на водите, на който ще бъдат поканени за присъединяване представители на държавния, неправителствения и частния бранш.

Обсъдени бяха и позициите на двете страни по въпросите, свързани с климатичните политики. Посланик Елрон акцентира, че тази тематика е измежду предпочитаните в екологичния дневен ред на Израел, като означи, че страната е поела ангажимент да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година

Министър Сандов осведоми, че за първи път България има вицепремиер по климатичните политики, което е явен сигнал за значимостта на политиката на национално, европейско и интернационално равнище. Той показа, че възнамерява да работи интензивно за приемането на ограничения, ориентирани към намаляване на отрицателните последствия и акомодация към климатичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР