Вицепремиерът на Сърбия и министър на отбраната Милош Вучевич оцени,

...
Вицепремиерът на Сърбия и министър на отбраната Милош Вучевич оцени,
Коментари Харесай

Вучевич: Задължение на Сърбия е да не се отказва от защитата на Косово

Вицепремиерът на Сърбия и министър на защитата Милош Вучевич оцени, че е обвързване на Сърбия да не се отхвърля от отбраната на Косово, отбраната на истината и в никакъв случай да не угасва пламъка на свободата.

„ Наше обвързване е да мислим за Косово и Метохия като за нещо, което е наше и което е заслужено и което може да бъде заслужено обяснено посредством обстоятелства. В същото време би трябвало да бъдем политически зрели хора, с цел да запазим страната си и да продължим да я укрепваме и в никакъв случай да не се отхвърляме от истината и в никакъв случай да не угасваме пламъка на свободата “, сподели Вучевич при откриването на двудневната интернационална конференция, отдадена на до 25 години от намесата на НАТО в Югославия, оповестява Kosovo-online.

Той уточни, че оцеляването на Сърбия е обвързвано извънредно с вярата в успеха: „ С упорита, непрекъсната работа можем да сбъднем тази фантазия. И това е единственият метод и всички би трябвало да го знаят. ”

„ Дори през днешния ден продължава да съществува това нахално разбиране, че би трябвало да се подчиним и да приемем какъв брой е положително и потребно за нас да се откажем от част от нашата територия, да ампутираме на практика личното си тяло. Не за първи път ни поучават по този метод. Това направиха, когато сръбският народ беше преследван от Крайна, когато се случиха Бурята и Светкавицата, това споделиха, когато повече от 100 000 сърби трябваше да изоставен Сараево. Това ни споделяха всякога, когато преживяхме национална злополука “, уточни Вучевич.

Той акцентира, че една от последствията от събитията от 1999 година е, че сърбите са преследвани в Косово и през днешния ден.

Вучевич сподели, че за случилото се преди 25 години от ден на ден хора по света гледат на обстоятелствата свободно и обективно. Той съобщи, че 24 март 1999 година е денят, в който страната е сполетяла огромна горест, само че и гибелта на интернационалното право.

„ Ясно е, че тогава десницата беше победена и справедливостта беше потъпкана “, акцентира Вучевич.

Той съобщи, че Сърбия в никакъв случай няма да не помни починалите деца, цивилни, бойци и служители на реда.

Той напомни, че бомбардировките на НАТО над Югославия са повратна точка в историята, която е въведения към това, пред което Сърбия е изправена през днешния ден.

„ Самата експанзия съставлява катурване на справедливостта и морала и е надълбоко несправедлива “, сподели Вучевич.

 „ Важно е младите генерации да знаят, че тогава стартира погромът на изстрадалото сръбско население в разпнатото Косово и Метохия. От тогава до през днешния ден. И тъкмо това, което се случи в Сърбия и Черна гора от 24 март 1999 година, е това, което имаме през днешния ден като резултат “, сподели Вучевич. Той сподели, че Косово е над всичко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР