Вицепремиерът на Афганистан Абдул Садам Ханафи проведе в Кабул среща

...
Вицепремиерът на Афганистан Абдул Садам Ханафи проведе в Кабул среща
Коментари Харесай

Афганистан ще разчита на руски инвеститори

Вицепремиерът на Афганистан Абдул Садам Ханафи организира в Кабул среща с съветски вложители, заяви заместник-министърът на информацията и културата Забихулла Муджахид, предава БГНЕС.

``Ханафи одобри в кабинета си взаимна делегация от афганистански и съветски вложители. На тази среща е разискван в детайли добивът на петрол и газ, основаването на профилирани преработвателни фабрики, системи за произвеждане на сбит природен газ и на полутечен газ, както и създаване на циментов завод``, написа той в страницата си в Туитър.

По време на диалозите вицепремиерът е декларирал, че ``Афганистан ще сътвори положителни условия и подобаваща инфраструктура за инвеститорите``.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели в изявление за ТАСС, че връзките с афганистан са чисто настоятелен. " Поддържаме настоятелен контакти с представители на новата власт на Афганистан, в това число посредством нашето посолство в Кабул. Хуманитарната сфера се трансформира в изключително значима област на практическо взаимоотношение в изискванията на социално-икономическа рецесия ", сподели Лавров.

Русия достави няколко партиди филантропична помощ в Афганистан през ноември и декември м.г. и оказа помощ на афганистански студенти да се установят в Русия, с цел да продължат образованието си, означи министърът. ``Нашите сътрудници от съветското министерство на защитата имат голям принос за тези другарски усилия``, акцентира той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР