Вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов дават

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов дават
Коментари Харесай

Нинова: Цените на дървата за огрев падат, започват работа 17 склада на Държавните ловни стопанства

Вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов дават брифинг.

Темата му е снабдяването на хората с дърва.

" Искам да обявим една добра вест и още едно изпълнено заричане. То визира над 1,5 млн. семейства, които употребяват дърва за огрев. Ограничаваме медиаторите и падат цените на дървата за отопление. Започват да работят 17 склада в Държавните ловни стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на извличане ", съобщи на брифинга вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

По думите на вицепремиера напълно скоро броят на тези хранилища ще се усили до 56. „ От тези хранилища ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги използват. Ограничаваме медиаторите, които натоварват цената и които купуват дървата, с цел да ги препродават и за други цели”, акцентира тя.

„ С тази мярка с изключение на налична цена се подсигурява, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това стартира и акция по наемане на служащи, които да добиват самата дървесина. ДГС ще стартират и процедура по закупуване на техника, за рандеман на дървесината. За задачата имаме потребност от помощ от кметовете по места, които би трябвало да изготвят описите с нуждаещи се от дърва за огрев”, уточни Нинова.

„ Това е пилотен план, който стартира с тези 17 склада. В идващите седмици ще бъдат открити и останалите в регионите, където има засилено ползване на дърва за огрев. Целта е да подсигуряваме доставките освен за този приключващ отоплителен сезон, само че и идващия. Искам да подчертая, че се касае единствено за локално население, само че не и за търговци”, акцентира от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР