Вицепремиерът иска оставката на главния прокурор, защото прокуратурата излъгала три

...
Вицепремиерът иска оставката на главния прокурор, защото прокуратурата излъгала три
Коментари Харесай

Асен Василев: Сигурен съм, че акцията срещу Бойко Борисов ще има продължение

Вицепремиерът желае оставката на основния прокурор, тъй като прокуратурата излъгала три пъти

Сигурен съм, че акцията против някогашният министър председател Бойко Борисов и доближените му, че ще има продължение. Кога - зависи от Европейската и българската прокуратури. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването 120 минути по.

"Силно се надявам тази акция да има продължение. Да заявиш, че при тези обстоятелства няма данни за осъществено закононарушение, е да си затваряш очите. Аз към този момент желаех оставката на основния прокурор Иван Гешев, тъй като от прокуратурата излъгаха три пъти ", сподели Василев.

Според него член 139 от Наказателния кодекс дава опция разпити на очевидци да се прави по конферентна връзка.

"Обяснете ми по какъв начин прокуратурата се оправдава, че те са отвън страната и не може да ги разпита. Данни за осъществено закононарушение има задоволително. Имаме отчет на Държавната финансова ревизия за нанесени 550 милиона вреди на бюджета, а чуваме, че няма задоволително материали за започване на следствие ", безапелационен е Василев. Той съобщи, че би трябвало да продължи и следствието на банкрута на КТБ, защото не можем да отпишем с лека ръка 4 милиарда.

Той бе безапелационен, че в случай че акцията против някогашният министър председател Бойко Борисов остане без последици, това няма да е причина за промяна на вътрешния министър Бойко Рашков.

"А и аз не съм толкоз песимист и считам, че акцията ще продължи ", съобщи Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР