Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще замине на посещение

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще замине на посещение
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще замине на посещение в Берлин

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще замине на посещаване в Берлин, където на 2 юли ще се срещне с немския първи посланик Хайко Маас. Двамата ще създадат равносметка на Българското европредседателство и обсъдят водещи тематики от дневния ред на Евросъюза.

Във фокуса на диалозите в Берлин ще е единството на Евросъюза в политиката към Съединени американски щати, Иран и Русия. Ще бъде наранена и тематиката за връзките на Брюксел с Анкара откакто на срещата на европейските водачи бе доказано отпущането на втори транш за Турция в границите на съглашението за бежанците.

Първите дипломати на България и Германия ще обсъдят и идната на 7 юли в София Среща на върха на „ Групата 16+1 “, включваща Китай и страните от Централна и Източна Европа. За нея у нас идва китайският министър-председател Ли Къцян, а министър председателят Бойко Борисов изпрати покана до канцлера Ангела Меркел за присъединяване на форума като специфичен посетител.

В рамките на визитата в Берлин министър Захариева ще беседва и с Ян Хекер, консултант по външнополитическите въпроси на канцлера Меркел и с ръководителя на фондация „ Конрад Аденауер “ проф. Норберт Ламерт, който до есента на предходната година бе ръководител на Бундестага. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР