Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие
Коментари Харесай

Мария Габриел с призив към ЕС заради ситуацията в Газа

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе присъединяване в съвещанието на Съвет „ Външни работи “ в Люксембург . Във фокуса на полемиката бе обстановката в Израел и прилежащите страни в района.

„ Осъждаме допустимо най-категорично терористичните офанзиви против Израел от страна на Хамас, които предизвикаха големи загуби на живот и доста ранени от двете страни. Солидарни сме с Израел, в това число във връзка с заложниците, взети от Хамас “, акцентира българският вицепремиер и външен министър.

В изявлението си тя изрази безпокойствие от утежняването на филантропичната обстановка в Ивицата Газа и прикани за координирани старания в поддръжка на цивилните жители от двете страни. Мария Габриел акцентира и нуждата от полагане на старания за недопускане на ескалация в района.

„ Координация и изпреварващи дейности - от това имаме потребност като Европейски Съюз. Хуманитарен кулоар , непрекъснат контакт със прилежащите и от района страни, и зоркост във връзка с дезинформацията са значими дейности, с цел да избегнем ескалация на спора ", съобщи вицепремиерът.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР