Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева потвърди подкрепата

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева потвърди подкрепата
Коментари Харесай

Захариева потвърди подкрепата за 6-те страни от Източното партньорство

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева удостовери поддръжката на България за 6-те страни от Източно партньорство.

" България е поредна в своята поддръжка за ускорената политическа асоциация и икономическата интеграция на страните по Източно партньорство, отчитайки другите равнища на техните упоритости ", съобщи министър Захариева по време на неофициална видеоконферентна среща на министрите на външните работи от Европейски Съюз и техните сътрудници от Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

" Потвърждаваме своята непоколебима поддръжка за териториалната целокупност и суверенитета на всички страни-партньори ", съобщи българският външен министър.

Тя означи, че съдействието с източните сътрудници в региона на сигурността и ръководството на рисковете при бедствия се нуждае от особено внимание поради стабилността на целия район.

" Подкрепяме усилването на разговора в тази сфера и съдействието с сътрудниците в региона на Общата политика за сигурност и защита " , акцентира тя, говорейки за дълготрайните цели на политиката на Европейски Съюз по Източното партньорство след 2020 година

Министър Захариева подсети, че страните дружно би трябвало да противодействат на дезинформацията и означи помощта от Европейски Съюз за източните сътрудници за справяне с рецесията към пандемията COVID-19 и нейните последици.

Сред тематиките на видеоконферентната среща бяха Съвместната връзка по Източното партньорство след 2020 година и дълготрайни цели в областта на стопанска система и свързаността, промените, господство на закона, сигурността, технологиите. Участниците показаха вяра, че на идната на 18 юни видеоконференция на държавните и държавни ръководители във формат 27+6 ще бъдат отправени амбициозни послания.

Сред създалите изявления бяха и Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Жозеф Борел и европейският комисар по политиката на съседство и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР