Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори отрицателно

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори отрицателно
Коментари Харесай

Захариева: За либийската страна случаят с танкера не е приключил

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори негативно на въпрос дали за либийската страна казусът с танкера "Бадр "/ "Бдин " е завършен. Тя разяснява тематиката пред български публицисти в Брюксел след среща с министъра на външните работи на Либия Мохамед Тахер Сияла. Двамата са разговаряли на срещата ЕС-Африка на министерско ниво.

Захариева означи, че за либийската страна това, което са създали българските управляващи, и връщането на кораба в българско пристанище, демонстрира блян за спазването на националното и интернационалното законодателство. Сияла благодарил за дейностите на българските институции и за това, че корабът е бил върнат под техен контрол. Вицепремиерът заяви, че диалогът е засегнал дългогодишните отговорности на либийската страна към български сдружения.

По думите на Захариева либийският външен министър призовал българският бизнес да се усеща спокоен в Либия. Отношенията (София-Триполи) пострадаха поради това, което се случи с медицинските сестри, от рецесията в Либия и това, че от няколко години страната де факто е разграничена, разяснява в отговор на въпроси вицепремиерът. Захариева изрази подготвеност, в случай че влезе в действие решението на българския съд за виновността на либийските следователи, водили разпитите на медиците по делото за епидемията от СПИН в Бенгази в края на предишния век, София да спомага то да бъде изпълнено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР