До днес - 3 юни, избирателите с трайни увреждания могат

...
До днес - 3 юни, избирателите с трайни увреждания могат
Коментари Харесай

Избирателите с увреждания могат да подават до днес заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

До през днешния ден - 3 юни, гласоподавателите с трайни увреждания могат да подадат заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия.

Това се отнася за гласоподаватели, които не са подали заявление до 25 май. Те могат да заявят гласоподаване в преносима урна, при изискване, че в обитаемото място, където ще гласоподават, е назначена преносима Секционна изборна комисия (СИК). Това се показва в хронограмата за вота, оповестена от Централната изборна комисия (ЦИК).

Заявлението се подава до съответната общинска администрация по непрекъснатия адрес/адрес на престояване за жителите на друга страна членка на Европейски Съюз или по сегашния адрес (когато е подадено заявление за гласоподаване по сегашен адрес и гласоподавателя е вписан в изборния лист по сегашния му адрес), по следните способи: в общинската администрация, саморъчно подписано заявление, което може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата; електронно заявление през интернет страницата на съответната общинска администрация, оповестява Българска телеграфна агенция.

При подаване на електронно заявление не се изисква електронен автограф.

Имената на гласоподавателя, подал заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия, се заличават от двата изборни листата (за избори за членове на Екологичен потенциал и за избори за национални представители) за гласоподаване по постоянен/настоящ адрес/адрес на престояване.

В преносима урна могат да гласоподават гласоподаватели с трайни увреждания, които не могат да упражнят изборното си право в изборното помещение. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР