Локомотив е осъмнал с разбито предно стъкло и срязана спирачната

...
Локомотив е осъмнал с разбито предно стъкло и срязана спирачната
Коментари Харесай

Вандалство или смъртна присъда? Срязаха посред нощ спирачките на влака Лом – Брусарци

Локомотив е осъмнал с разрушено предно стъкло и срязана спирачната система в събота сутринта. Машината е била на гарата в Лом, където е станала обект на вандалския акт , заяви “bTV' “. 

Локомотивът е трябвало да подкара първия пътнически трен от Лом за Брусарци . На 1 юни сутринта бригадата е забелязала счупеното стъкло , а след това и срязаните маркучи. Два от тях били на локомотива, а останалите три на вагоните. 

Според ръководителя на региона инж. Еленко Кирков потеглянето с неизправни спирачки е щяло да докара до сериозен случай с доста вреди. 

„ Един локомотив със срязани спирачки е все едно да пуснете два рейса без спирачки и да пуснете да се движат. Аз съм в железопътната система от 1997 година. За първи път такова нещо ми се случва – да се посегне на спирачна система. И в сводките не съм го виждал. Това нещо е смъртна присъда за локомотивната бригада и пасажерите “.

В случая случаят се е разминал само с помощта на бдителността на бригадата , която направила подробен оглед. Засега вандалите, както и техните претекстове, остават незнайни. 

Жълт и оранжев код: Бури и градушки се задават към 11 области през днешния ден

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР